Uvoz iz Kine
[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ovde ćete pronaći odgovore na mnoga pitanja. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pišite.

Želite da uvozite iz Kine, ali ne znate kako da započnete? Želite da dobijete konkurentnu cenu, ali ne znate koja je fabrika pouzdana? Poverenje je izuzetno važno u svakoj pa trgovini. Ne brinite, mi smo tu da Vam pomognemo.

Prvo trebate da nam pošaljete upit i  kažete nam koje proizvode želite i/ili kako Vam možemo pomoći.

Mi ćemo Vam pomoći pri:

 • pronalaženju proizvoda,
 • proceni troškova
 • slanju uzoraka
 • prilagođavanju proizvoda,
 • savetima u vezi uvoza i izvoza,
 • verifikacija dobavljača,
 • sređivanju izvozne dokumentacije

U Kini ima puno nepoznanica. Čak i ako smatrate da možete da verujete dobavljaču, i dalje će postojati nejasnoće.
 1. Mi smo u Kini, verujte to je drugačiji način života i poslovanja, drugačija kultura, maniri, ponašanje.
 2. Profesionalni agent zna kako da kontroliše kvalitet proizvodnje i značajno minimizira Vaše poslovne rizike! Sve u svemu, mi pomažemo, a ne takmičimo se sa fabrikama kako bismo pridobili kupce.
 3. Mnogo fabrika ne trguje direktno sa kupcima, predstavljaju ih agenti.
 4. Mnoge fabrike imaju svoje izvozne odeljenja, međutim ako ste duže u ovom poslu, primetićete da je angažovanje profesionalnog izvoznog agenta mnogo efikasnije od direktnog rada sa fabrikama.
 5. Kada pokušate da pronađete proizvod, svesni ste da ga mogu proizvesti mnoge fabrike. Umesto da ih danima, nedeljama pa i mesecima kontaktirate jednu po jednu, možete koristiti profesionalnog agenta da Vam odjednom donese i predstavi pravi izbor!

Alibaba je najveća b2b platforma u Kini, tako da mnoge Kineske fabrike, trgovačke kompanije, čak i posrednici trećeg nivoa, posluju preko Alibabe. Nikad ne znate koji su pravi ili lažni kineski proizvođači, niti da li radite sa fabrikom ili agentom preko ko zna koje ruke. To je razlog zašto mi postojimo da bismo Vam pomogli da odaberete prave dobavljače koji će Vam osigurati visok kvalitet proizvoda u vrlo kratkom roku. Alibaba ima puno kompanija, ali morate znati da postoji mnogo Kineskih fabrika koje nisu na Alibabi. Osim toga morate znati da mi, a i drugi svetski agenti za Kinu poput nas izbegavaju traženje proizvoda i porizvođača na Alibabi.
 • Alibaba je najveći svetski sajt gde možete direktno kontaktirati prodavca i ugovoriti posao, međutim Alibaba ima dve verzije na engleskom i na kineskom jeziku. Prema podacima Alibabe iz 2013. godine Alibaba_overview_jan2013.pdf verzija na kineskom je mnogo veća ili u brojkama Alibaba.com ima 37,7 miliona registrovanih korisnika i preko 2,8 miliona prodavaca, dok Alibaba na kineskom jeziku ima 77,7 miliona registrovanih korisnika i preko 8,5 miliona dobavljača i prodavaca! Šta mislite gde je veća konkurencija i ko ima povoljnije cene? Međutim prodavce koji su registrovani samo na kineskoj verziji sajta ne možete kontaktirati pošto govore isključivo i samo kineski.
 • Da bi izvozile robu kineske kompanije moraju imati izvoznu licencu ili preprodavati svoju robu odgovarajućim dilerima koji će je distribuirati širom sveta. Sama licenca nije jeftina i podrazumeva da firma ima bar jednog zaposlenog radnika sa odgovarajućom strukom. Mi kontaktiramo direktno proizvođače, izbegavaju posrednika i obezbeđujemo izvoznu licencu. Mnoge manje kompanije nemaju ovu licencu i ovu obavezu prepuštaju agentima, jer oni su ti koji znaju pravne propise oko izvoza robe. Ove firme su Trading Companies i one su uglavnom na engleskoj verziji Alibabe.
 • Verovatno najvažnije od svega je sigurnost ugovorenog posla. U periodu od kad radi naš sajt dobili smo brojna pisma kako ste prevareni od strane kineskih kompanija sa kojima ste samostalno pokušali odraditi posao. Ne možemo vam pomoći nakon prevare.

 

Većina kompanija koje se bave pronalaženjem proizvoda samo otvore  Alibaba.com i daju vam 2-3 ponude, ili još gore, samo će kontaktirati dobavljača sa kojim su ranije radili. Naš način rada je drugačiji. Od početka provodimo sate pronalazeći najbolje dobavljače za Vas. Na osnovu Vaših jedinstvenih zahteva - cene, minimalne količine, potrebnih materijala, kvaliteta, obima proizvodnje, kontaktiramo 20+ fabrika i tražimo najbolje ponude za vas. Ovo je nešto što radimo od 2010. godine i prilično dobro poznajemo tržište Kine! Ipak, ako sumnjate, na našem sajtu možete videti naše originalne fotografije sa naših sastanaka, kontakata i ostalih aktivnosti.

Što više znamo o Vašem željenom proizvodu (dimenzije, materijal, posebni zahtevi, karakteristike, boja itd.), tačnije i brže ćemo pronaći proizvođača, odnosno odgovarajuću fabriku. U idealnom slučaju, 3D fajl proizvoda, zajedno sa specifikacijama materijala i procenjenim količinama, bili bi od velike pomoći.

Ne. Naše usluge se odnose na apsolutno bilo koju kategoriju proizvoda, a šema za pronalaženje savršenog proizvođača primenljiva je na bilo koju vrstu proizvoda. Imamo iskustva u širokom spektru različitih oblasti kao što su moda, kućni predmeti, građevinski materijali i mašine (podovi, prozori, radne mašine), materijali za civilnu infrastrukturu, keramika, kozmetika, lekovi, tekstil, industrijske komponente, potrošačka elektronika, nameštaj, dečija odeća , stakleni predmeti, ambalaža, oblikovana plastika i još mnogo toga. U celoj Kini možemo pronaći apsolutno bilo koji proizvod ako on zaista postoji!

Kako drugi rade to ne znamo, mi to ne radimo inače bismo propali kao kompanija. Nikada ne uzimamo nikakve provizije od fabrika, radimo iskuljučivo za Vas. Smatrajte da smo mi ogranak Vaše kompanije u Kini. Vršimo sveobuhvatnu pretragu za svaki pojedinačni predmet na osnovu Vaših zahteva. Da budemo potpuno jasni u vezi s tim: Radimo samo u Vaše ime i u skladu sa Vašim najboljim interesima, a ne u interesu fabrika.

Naše preporuke zasnivamo na kombinaciji više faktora: koliko fabrika odgovara Vašim specifičnim zahtevima (proizvod, minimalna količina, cena, kvalitet, sertifikati). Procenjujemo naše utiske o komunikaciji s njima, koliko su dostupni, da li pokazuju kompetenciju, da li imaju iskustvo izvoza, veličinu fabrike, procenjujemo njihove ostale kupce (ako hoće da nam daju imena), vreme proizvodnje, stanje njihovih fabričkih postrojenja i opšti osećaj tokom naše interakcije sa njima.

Da možemo, zašto da ne. Radimo u Vaše ime na ugovaranju cene, potpisivanju ugovora, proveravanju količine i kvaliteta itd. Ali morate znati da je količina ta koja utiče na snižavanje cene proizvoda po komadu.

Da naravno. Mi podržavamo naše kupce bez obzira na veličinu Vaše porudžbine. Za neke proizvode dobavljači imaju svoju minimalnu količinu(MOQ), a zatim se naš MOQ temelji na njihovom. Međutim što veću količinu naručite, jeftinija je cena koju možete dobiti po komadu.

Da, naravno, većina klijenata želi da im mi isporučimo robu. Korisnicima naših usluga pružamo povoljnosti prilikom slanja ali i za vas možemo dobiti dobru cenu isporuke. Možemo Vam predložiti odgovarajući način slanja na osnovu veličine i težine Vaše narudžbe.

Nudimo pomorsku dostavu za pune kontejnere i zbirne kontejnere. Takođe nudimo i  vazdušni transport (dobar izbor za vredne, ali male količine proizvoda).

Za slanje robe putem mora upoznajte 3 osnovna termina:

 • EXW (Ex Works) Cena robe u fabrici.
 • FOB (Free on Board) Cena robe na brodu u utovarnoj luci.
 • CIF (Cost Insurance and Freight) Cena robe dostavljene do odredišta

Opširnije na stranici o transportu robe.

Naručivanje veće količine robe mogu vršiti samo pravna lica. Kao fizičko lice možete poručiti najviše komad-dva od istog artikla ili mašinu, uređaj, aparat, stroj za koji može da se kaže da je za ličnu upotrebu. U bilo kom obliku i količini zabranjeno je slanje brendiranih proizvoda, njihovih kopija i replika. Tako nešto je strogo kažnjivo i mi to ne radimo.

Ako, na primer, imate potrebu za nabavkom 10.000 olovaka sa logom Vaše firme molimo Vas da kreirate porudžbinu na našem sajtu. Ako ste pronašli robu na sajtu Alibaba.com ili nekom drugom Kineskom sajtu, saznajte cene tamo pa kreirajte zahtev za nabavku robe i tražite od nas da pokušamo naći robu istog kvaliteta ali jeftinije. Ako imate ideju šta želite da kupite ali ne možete da pronađete taj proizvod, ili ne možete da ga pronađete po konkurentnim cenama. Prave cene proizvoda na Alibabi nisu one koje vidite, prave cene ćete saznati ukoliko kontaktirate prodavca, pošto često stavljaju niže cene kako bi privukli kupce.