O nama

O nama
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ideja o nastanku sajta Uvoz iz Kine rodila se 2007. godine. Da ste tada hteli da uvezete robu iz Kine pretražujući internet niste mogli naći ništa o tome na našem jeziku. Iz tog razloga nastao je www.uvozizkine.com. Na ovaj način hteli smo da prikažemo da to nije neki bauk, i da se toga ne smete plašiti. Zatim smo želeli da ukažemo na veličinu Kineske privrede i jeftinoću proizvoda.

U početku na sajtu su bili predstavljani te preko njega radili agenti koji su poreklom sa našeg govornog područija a danas žive i rade u Kini.
Od 01.01.2020. Gabriel Grupa preuzima vlasništvo nad sajtom.

Gabriel Grupa

Gabriel grupu čine tri firme 

Sve tri su u vlasništvu gosp. Josipa Glušca i njegove supruge Xiaobo Liu.

Gospodin Glušac živi i radi u Kini gde je i zasnovao svoju porodicu sa suprugom kineskog porekla. Uvidevši potrebu pouzdanog pronalaženja i pouzdanog slanja robe gosp. Glušac 2010. godine je pokrenuo Guangzhou Gabriel Import and Export Trade Co. ,Ltd.

Guangzhou Gabriel biznis licenca

Guangzhou Gabriel biznis licenca

Vodeći članovi našeg tima:

 

Guangzhou Gabriel ekipa

Osnovna delatnost naše kompanije je:

 • Istraživanje tržišta
  Vaš željeni proizvod ćemo pronaći na tržištu Kine ili okolnih zemalja Azije uz najpovoljnije uslove. Brojni kontakti, redovne posete najvećih sajmova kao i posvećenost naših kolega u pregovorima oko nabavne cene garantuju konkurentnost traženog proizvoda.
 • Realizacija izvozne procedure
  Organizacija transporta robe od proizvođača do luke i zbirnog magacina, izrada prateće izvozne dokumentacije i tovar robe na brod.
 • Transport
  Transport robe brodovima ili avionom do Vašeg odredišta.

Naša osnovna delatnost je pronalaženje i slanje robe iz Kine, međutim osim toga nudimo Vam i predstavljanje Vaših ideja i proizvoda u Kini. U ovom trenutku plasiraju se hrvatska vina po Kini.

Dole na slikama možete videti čin potpisivanja sporazuma i kasnije prezentacije.

Potpisivanje sporazuma o distribuciji vina

U okviru delatnosti promocije proizvoda po Kini na posebnoj ceremoniji u Hrvatskoj ambasadi u Kini potpisan je protokol o saradnji i distribuciji Hrvatskih vina u Kini - provinciji Hebei. Činu potpisivanja prisustvovala je i njegova ekselencija gosp. Dario Mihelin hrvatski ambasador u Kini.

potpisivanje ugovora o distribuciji vina po Kini

potpisivanje ugovora o distribuciji vina po Kini

hrvatska vina u Kini

Prisustvo na sajmovima

Učestvovali smo na više sajmova kao izlagači prilikom promocije vina. Ako želite možemo zastupati i Vašu firmu na kineskom tržištu.

sajam vina1

sajam vina2

sajam vina4

sajam vina6

Prezentacija vina za kinesko tržište.

prodaja vina u kini

Predstavljanje kineskih proizvoda je još jedna novina na sajtu

Proizvode možete pronaći u glavnom meniju, a želimo da predstavimo neke nove i po nama zanimljive stvari koje su nepoznate ili manje poznate a eventualno bi nekome dale ideju za započinjanje svog biznisa.

Trudimo se da pronađemo odgovarajući video svakog proizvoda pa stoga smo otvorili i naš Youtube kanal.

Za kupovinu pojedinačnih proizvoda otvorili smo nalog na ebay stranici.

Možda se pitate zbog čega na ebay-u a ne na Aliexpressu? Ako niste znali preko 70% proizvoda sa ebay-a je takođe iz Kine ili Hong Konga, osim toga na eBayu može se plaćati putem PayPala, pa smo stoga i mi tu registrovani. Ovaj nalog služi prvenstveno za kupce robe na komad (iako to nije naša delatnost) ali ponekad je zgodno poslati uzorak nekog predmeta ili proizvoda. A kako bi zaštitili Vas kao kupca i nas kao prodavca odlučili smo se za korištenje nekog od velikih sajtova koji šalju robu na komad i imaju najveću moguću zaštitu potrošača.

Na našoj eBay stranici su samo oni proizvodi koje smo tim putem slali. Ukoliko želite da Vam pošaljemo bilo koji dozvoljen proizvod molimo Vas da nam pišete kako bi smo ga dodali na ebay ponudi proizvoda.

 

Ako Vam je potrebna pomoć ili savet prilikom uvoza i/ili izvoza robe za Kinu slobodno nas kontaktirajte, verovatno Vam možemo pomoći.

Za više informacija obratite se na:

Email: manager[@]uvozizkine.com


 

Uvoz iz Kine - press clipping

 • Gostovanje na Radiju 3 u emisiji Pogled ka Aziji - 18/04/2012

 • Interviju za sarajevski magazin "Start" - 17/06/2012

 • Gostovanje na Kineskom radio internacionalu za srpsko govorno područije u emisiji Privredni kompas - 31/10/2012

Platforme za saradnju sve brojnije

Podaci o saradnji nalaze se u „Kineskom kutku" Privredne komore Beograda

Privredna komora Beograda, koja je u ponedeljak, u saradnji sa Srpskom asocijacijom malih i srednjih preduzeća, u glavnom gradu Srbije okupila predstavnike 46 kompanija sa Tajvana, na svom internet portalu od nedavno ima i "Kineski kutak" ili "Kineski ćošak".

Ova mala internetska platforma pruža osnovne informacije o mogućnostima poslovanja sa NR Kinom.

Uspostavljena je u cilju što boljeg predstavljanja privrede Srbije, njenih investicionih potencijala, kao i prevazilaženje barijera u poslovanju, a za potrebe srpskih i kineskih privrednika.

"Kineski ćošak" spreman je, piše dalje u misiji ove stranice, da preuzme ulogu mosta između ove dve zemlje i nastojaće da podstakne kontakte među kineskim i srpskim privrednicima, kao i da unapredi poslovnu saradnju i otkrije nove poslovne prilike.

Krajnji cilj je izgradnja poslovne platforme za saradnju kineskih i srpskih privrednika uz potpunu podršku u realizaciji ove saradnje.

Aktivnosti "Kineskog ćoška" su pružanje informacija vezanih za investicije i lokalne prilike, pomoć u razumevanju zakonske regulative, carinskih propisa i bankarskog sistema, konsultacije o ulaganjima u Kini i Srbiji, upoznavanje sa prednostima ulaganja u obe zemlje, istraživanje tržišta, asistencija u slanju pozivnih pisama, pomoć pri registraciji privrednih društava i pomoć upronalaženju poslovnih mogućnosti, kao i okupljanje srpskih privrednika koji već posluju sa NR Kinom radi razmene iskustava i podrške.

Kupovina iz Kine – najaktivnija internetska platforma

Dva sajta u Srbiji poklanjaju naročitu pažnju poslovanju malih i srednjih preduzeća, ali i pojedinaca, sa Narodnom Republikom Kinom. Reč je o poslovnim internetskim platformama www.uvozizkine.com i www.kupovinaizkine.com.

Dve srodne platforme, uređuje i vodi preduzetnik Miroslav Mihić, koji je na ideju da pokrene sajtove, specijalizovane za saradnju s privredom Kine došao upravo zbog napora koje je morao da uloži, započinjući poslove uvoza.

Na ovim sajtovima moguće je pronaći carinske propise, objašnjenja o cenovnoj politici kineskih firmi, robnu ponudu, ponudu usluga iz Kine, detaljne podatke o proizvodima i kompanijama, podatke o ambasadama Kine u Srbiji i drugim republikama bivše Jugoslavije, opšte podatke o Kini, kursnu listu juana u odnosu na srpsku i druge valute u regionu i ostale, u drugim medijima nedostupne podatke.

Sajt www.kupovinaizkine.com, za razliku od svog starijeg brata koji uglavnom podržava kupovinu na veliko, pomaže nabavku kineske robe na malo, koristeći usluge „onlajn" kupovine pravo iz Kine.

Na primer, nova internetska platforma daje kompletne podatke o kineskom sajtu za „onlajn" kupovinu Taobao, sa kompletnim uputstvom za njegovo korišćenje.

Pored sajta Taobao, na ovoj internetskoj platformi možete naći i uputstva za „onlajn" kupovine preko ostalih velikih kineskih sajtova, kao što su: tmall.com, joyo.com, 360buy.com i ostali.

Od ove godine, sajt je sklopio sporazum sa trgovačkom firmom "Guangzhou Gabriel Import Export Co. LTD". Firma se nalazi u Guangžou, jednom od viodećih privrednih gradova Kine. Osnovna delatnost firme je pomoć pri kupovini robe iz Kine. Vlasnik i osnivač firme je gospodin Josip Glušac, tako da sva dogovaranja oko nabavke, provere, kupovine robe i ostalog posetioci sajta mogu obaviti na srpskom jeziku.

 

Predstavljamo proizvode

linija

Pretražite kategorije i pogledajte neke od proizvoda koje smo radili ili koji su nama zanimljivi i mislimo da za njih imamo povoljnu cenu.
Možda bi i Vama mogli bili interesantni.

 

Blog, vesti i zanimljivosti iz Kine

linija

Blog

ponedeljak, 18 januar 2021 08:52

25. novembra 2020. godine. Kancelarija državnog saveta Kine je objavila svoj zvanični raspored praznika za 2021. Tradicionalno, raspored praznika sadrži dva glavna praznika: Prolećni festival...

Blog

nedelja, 27 decembar 2020 11:53

Kompanije koje učestvuju u trgovini na globalnom nivou koriste dva osnovna oblika transporta: brodski i avio transport. Cena transporta je veoma važna jer troškovi slanja utiču na krajnju cenu...

Blog

ponedeljak, 12 oktobar 2020 14:51

Ministarstvo trgovine Kine održalo je redovnu konferenciju za štampu 10. septembra. Portparol Ministarstva Gao Feng predstavio je informacije o održavanju predstojećeg 128. po redu Kantonalnog...

Blog

sreda, 07 oktobar 2020 09:44

U vreme korone verovatno ste čuli da je najveći porast prihoda imao Amazon i trgovina preko Amazona. Najkraći opis poslovanja bio bi - napravite jeftin proizvod u Kini i prodajte ga u Americi, na...

Vesti iz arhive

sreda, 18 novembar 2020 14:04

PODGORICA – Narodna republika Kina doniraće Crnoj Gori preko sedam miliona eura za dugo najavljivanu rekonstrukciju mosta na Đurđevića Tari, koji je jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija u...

Vesti iz arhive

utorak, 13 oktobar 2020 09:31

Kina je u ponedeljak obećala da će produbiti saradnju od obostrane koristi i stratešku koordinaciju sa Srbijom i udružiti se sa tom evropskom zemljom radi unapređenja bilateralnih odnosa. Jang...

Vesti iz arhive

četvrtak, 01 oktobar 2020 11:52

Nj.E. Ambasadoru NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin i svim našim kineskim prijateljima, želim ovom prilikom da čestitam 1. oktobar, Dan državnosti NR Kine. Nije moguće govoriti o odnosima Crne Gore i NR...

Vesti iz arhive

četvrtak, 01 oktobar 2020 11:34

Nakon višemjesečne stanke izazvane pandemijom koronavirusa nastavlja se međunarodna suradnja Grada Opatije i NR Kine. Jučer je gradonačelnik Ivo Dujmić u posjet primio gospodina Liu Zhena,...