Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Blog

Novosti, naše aktivnosti, preporuke i saveti u vezi trgovine sa Kinom

Polivinil alkohol je veštački vodorastvorivi sintetički termoplastični polimer.

Pioniri polivinil alkohola bili su nemački hemičari Vili Herman i Volfram Gonel 1924. godine.

U pitanju je beli (ređe - svetlo žuti ili kremasti) prah, bez mirisa i ukusa. To je veštački čvrsti termoplastični polimer. Dobro se rastvara u vodi, rastvara se u alifatskim glikolima, glicerinu, vodenim rastvorima uree, dimetilformamidu, dimetilsulfaksidu. Otporan na većinu univerzalnih organskih rastvarača, ulja, benzina, kerozina i drugih ugljovodonika, razređenih kiselina. Netoksičan je. Polivinil alkohol je higroskopan(upija vlagu iz vazduha) i uvek sadrži oko 5% vode koja u određenoj meri plastificira supstancu. Ali voda lako i brzo isparava. Stoga se etilen glikol, butilen glikol, fosforna kiselina i glicerin koriste kao plastifikatori za ovaj polimer.

Gustina - od 1,19 do 1,31 g/cm3. Tačka topljenja 200°C, temperatura raspadanja 230°C. Hemijska formula: (C2H4O)x, gdje je x stepen polimerizacije.

Gabriel grupa može ponuditi PVA serije u velikim količinama, sa visokim kvalitetom, čistoćom, belom bojom, visokom transparentnošću i stabilnim viskozitetom.

Opširnije...

Na dan 25.10.2021. godine Kancelarija državnog saveta Kine je objavila svoj zvanični raspored praznika za 2022.
Tradicionalno, raspored praznika sadrži dva glavna praznika: Prolećni festival (poznat i kao Kineska nova godina) i Nacionalni praznik NR Kine.

2022. godine, Prolećni festival se slavi između 31.01. i 06.02. a Nacionalni praznik NR Kine između 01.10. i 07.10.
Po Kineskom kalendaru Nova godina pada u utorak, 1. februara 2022. godine. Na taj dan započinje godina tigra.

Opširnije...

Mašine iz Kine

Pre par dana dobili smo zahtev kompanije iz BiH, da prisustvujemo utovaru mašina koje su samostalno poručili za potrebe svoje firme.

Mi kao Gabriel grupa nismo učestvovali u odabiru proizvođača, nismo ispratili tok izrade mašine i kao ni kontrolu kvaliteta i funkcijsku ispravnost.

Kupac je sam pronašao fabriku i dogovorio sve uslove sa fabrikom.

Naš posao je bio samo da ispratimo i iskontrolišemo utovar robe. Odnosno da li su sve mašine sa spiska utovarene. Prilikom utovara i kontroli robe sa spiska, mogli smo uočiti jedino spoljašnje nedostatke mašina. Takođe nismo videli da li su mašine ispravne ni kako rade.

Opširnije...

Cena transporta kontejnera u 2021

Novembra 2020. bili smo svedoci početka rasta cene kontejnerskog transporta.

Danas su te cene desetostruko veće!

Da li je to bio početak kraja jeftine robe iz Kine?

Da li se nazire smirivanje situacije, ili će ovo postati novo normalno?

Desetine teretnih brodova usedrenih kod kalifornijske obale ilustruju poremećaje u isporuci koji su postali karakteristika oporavka ekonomija, podstičući inflaciju, usporavajući rast i dovodeći u pitanje globalni ekonomski model koji je vladao tri decenije. Prema podacima koji nam dolaze iz Amerike nema šanse da će se u nekom skorijem periodu stvari vratiti na normalu.

Opširnije...

Josip u radionici za pravljenje bitcoin mašina

Za potrebe klijenta iz Srbije, obišli smo radionicu iz Shenzhena sa kojom imamo dugotrajnu saradnju u nabavci polovnih antminer -a i polovnih ASIC mašina.
U okviru radionice postoji i odeljenje gde kupci odnosno agenti sami mogu proveriti ispravnost robe pre kupovine, te smo zbog toga posetili ovu radnju.
Pošto smo stalni kupci njihovih ASIC mašina dozvolili su nam da fotografišemo i snimimo delove fabrike te da vam ih pokažemo. Želimo da vam prikažemo kako iznutra izgleda fabrika u kojoj se repariraju stare mašine za rudarenje bitkoin -a, ethereum -a i ostalih virtualnih valuta.

Opširnije...