Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

PDV na pakete iz Kine

Do 01.07.2021. pošiljke male vrednosti, odnosno vrednosti manje u 22 Eura, bile su oslobođene plaćanja PDV-a.
Od 1. jula će sve komercijalne pošiljke koje pristižu u Hrvatsku, Sloveniju ili bilo koju drugu zemlju EU a da su poslate izvan Europske unije biti oporezivane porezom na dodanu vrednost bez obzira na njihovu vrednosti.
Na pošiljke male vrednosti koje se naručuju putem interneta iz Kine, Velike Britanije ili SAD-a, dakle iz zemalja izvan EU, moraće se platiti PDV.
Porez na dodanu vrijednost u Hrvatskoj obračunat će se u visini od 25% a u Sloveniji 22% bez obzira na to je li pošiljka naručena pre ili nakon 1. jula ove godine.

Opširnije...

Made in China

Nije novost ako kažemo da je Kina kao država globalna svetska fabrika svega i svačega. Ako želite da dobijete kvalitetne proizvode po prilično jeftinoj ceni proizvedene kako vam odgovara i kada vam odgovara, najbolje mesto za to je Kina.

Ova zemlja je geografski velika, ali ima dobru poslovnu filozofiju gde Vlada podržava otvorenu međunarodnu poslovnu politiku, te nije ni čudo što imaju uspešnu proizvodnu i trgovinsku industriju.

Iz godine u godinu sve više i više ljudi sada smatra Kinu najboljim mestom za nabavku svojih proizvoda. Uvoznici iz celog sveta svakodnevno dolaze u Kinu, pa čak i u vreme korone, kako bi unapredili svoje poslovanje.

Ako ste početnik, neiskusni uvoznik pa čak iako ste dugo u ovom poslu, bilo bi dobro da naučite nešto o kineskim gradovima i gde se šta proizvodi. Ovaj članak će vam pomoći da upoznate kineske gradove, pronađete dobavljača iz pravog mesta prema odgovarajućoj vrsti proizvoda.

Opširnije...

Uvoz CNC mašine iz Kine
CNC mašine iz Kine

Ovih dana se navršava godinu dana od kako nas je klijent iz Srbije prvi put kontaktirao i angažovao da mu pronađemo i pošaljemo dve mašine za potrebe njegove firme. U pitanju su CNC mašina za rezanje otvora za sudopere na mermeru, granitu i veštačkom kamenu, kao i jednostavnija mašina za sečenje kamena pod uglom od 45 stepeni.

U ovom tekstu pročitaćete zbog čega nam se obratio klijent, kako je tekao proces pregovora, proces i kontrola izrade mašine, problemi prilikom transporta za vreme kovida i na kraju videćete rad mašine u postrojenju i impresije kupca.

Opširnije...

Solarni paneli iz Kine

Na portalima u Srbiji se mogla nedavno pročitati vest da će biti omogućena primena solarnih panela gde god je to moguće, a da bi veliki broj malih proizvođača mogao da napravi jedan virtualni veliki generator obnovljivih izvora energije. Ovo bi trebalo da se omogući usvajanjem novog zakona o energetskoj efikasnosti koja se uskoro očekuje, a koji bi trebalo da napravi "bum" u primeni solarnih panela i solarne tehnologije.

Tema je veoma interesantna za nas pošto je Kina najveći proizvođač i lider u upotrebi obnovljivih izvora energije dobijenih iz solarnih panela.

Opširnije...

Kineska Nova godina 2021

25. novembra 2020. godine. Kancelarija državnog saveta Kine je objavila svoj zvanični raspored praznika za 2021.
Tradicionalno, raspored praznika sadrži dva glavna praznika: Prolećni festival (poznat i kao Kineska nova godina) i Nacionalni praznik NR Kine.

2021. godine, Prolećni festival se slavi između 11. i 17. februara, a Nacionalni praznik NR Kine između 1. i 7. oktobra.
Po Kineskom kalendaru Nova godina pada u petak, 12. februara 2021. godine. Na taj dan započinje godina bika.

Opširnije...