Uvoz iz Kine
[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ideja o nastanku sajta Uvoz iz Kine rodila se 2007. godine. Da ste tada hteli da uvezete robu iz Kine pretražujući internet niste mogli naći ništa o tome na našem jeziku. Iz tog razloga nastao je www.uvozizkine.com. Na ovaj način hteli smo da prikažemo da to nije neki bauk, i da se toga ne smete plašiti. Zatim smo želeli da ukažemo na veličinu Kineske privrede i jeftinoću proizvoda.

Sa prikupljanjem podataka potrebnih za uvoz iz Kine počinjemo 2008. godine, kao i sa evidentiranjem kineskih firmi. Proces je trajao dve duge godine da bi napokon 31.10.2010. sajt uvozizkine.com počeo sa radom.

Bezbedna trgovina

Osnovna ideja je bila da trgovinu učinimo bezbednom.

Tada Alibaba nije bila toliko poznata i trgovanje preko Alibabe bilo je dosta stresno. Iz tog razloga pobrojali smo više desetina hiljada firmi koje su na Alibabi, a koje osim na Alibabi imaju i samostalnu Kinesku verziju svog sajta. Pošto je to jedan od pokazatelja kvaliteta i ozbiljnosti firme. Danas 10+ godina od tada možete videti koliko firmi i dalje radi, a koliko njih iako su bili na Alibabi više ne postoji ili bar nema svoj sajt. Da li je u pitanju prevara ili propadanje firmi ne znamo ali možete videti da 50% firmi više nema ispravne web sajt linkove. Sve firme koje smo evidentirali možete videti u glavnom meniju predstavljamo->sajtovi kineskih firmi koje su posložene po kategorijama.

Osim toga kontaktirali smo i stupili u saradnju sa tri firme čiji su vlasnici sa ovih prostora a koji danas žive i rade u Kini. Jedan od njih je i gosp. Glušac osnivač Gabriel grupe koja je 01.01.2020. preuzela sajt uvozizkine.com

Predstavljanje kineskih proizvoda

Želimo da predstavimo neke nove i po nama zanimljive stvari koje su nepoznate ili manje poznate a eventualno bi nekome dale ideju za započinjanje svog biznisa. Proizvode možete pronaći u glavnom meniju na linku izdvajamo proizvode.

Trudimo se da pronađemo odgovarajući video svakog proizvoda pa stoga smo otvorili i naš Youtube kanal.

Ako Vam je potrebna pomoć ili savet prilikom uvoza i/ili izvoza robe za Kinu slobodno nas kontaktirajte, verovatno Vam možemo pomoći.

Više puta su nas mediji kontaktirali u vezi uvoza iz Kine, a da se naše mišljenje i dalje poštuje pokazuje i interviju dat Večernjim novostima (29.01.2021.) u vezi poremećaja troškova transporta krajem 2020. i početkom 2021. i da li će se to odraziti na cene proizvoda iz Kine. 


 

Uvoz iz Kine - press clipping

  • Interviju Večernjim novostima u vezi poskupljenja transporta robe iz Kine - 29.01.2021.Interviju za Novosti

  • Gostovanje na Kineskom radio internacionalu za srpsko govorno područije u emisiji Privredni kompas - 31/10/2012

    Transcript

Platforme za saradnju sve brojnije

Podaci o saradnji nalaze se u „Kineskom kutku" Privredne komore Beograda

Privredna komora Beograda, koja je u ponedeljak, u saradnji sa Srpskom asocijacijom malih i srednjih preduzeća, u glavnom gradu Srbije okupila predstavnike 46 kompanija sa Tajvana, na svom internet portalu od nedavno ima i "Kineski kutak" ili "Kineski ćošak".

Ova mala internetska platforma pruža osnovne informacije o mogućnostima poslovanja sa NR Kinom.

Uspostavljena je u cilju što boljeg predstavljanja privrede Srbije, njenih investicionih potencijala, kao i prevazilaženje barijera u poslovanju, a za potrebe srpskih i kineskih privrednika.

"Kineski ćošak" spreman je, piše dalje u misiji ove stranice, da preuzme ulogu mosta između ove dve zemlje i nastojaće da podstakne kontakte među kineskim i srpskim privrednicima, kao i da unapredi poslovnu saradnju i otkrije nove poslovne prilike.

Krajnji cilj je izgradnja poslovne platforme za saradnju kineskih i srpskih privrednika uz potpunu podršku u realizaciji ove saradnje.

Aktivnosti "Kineskog ćoška" su pružanje informacija vezanih za investicije i lokalne prilike, pomoć u razumevanju zakonske regulative, carinskih propisa i bankarskog sistema, konsultacije o ulaganjima u Kini i Srbiji, upoznavanje sa prednostima ulaganja u obe zemlje, istraživanje tržišta, asistencija u slanju pozivnih pisama, pomoć pri registraciji privrednih društava i pomoć upronalaženju poslovnih mogućnosti, kao i okupljanje srpskih privrednika koji već posluju sa NR Kinom radi razmene iskustava i podrške.

Kupovina iz Kine – najaktivnija internetska platforma

Dva sajta u Srbiji poklanjaju naročitu pažnju poslovanju malih i srednjih preduzeća, ali i pojedinaca, sa Narodnom Republikom Kinom. Reč je o poslovnim internetskim platformama www.uvozizkine.com i www.kupovinaizkine.com.

Dve srodne platforme, uređuje i vodi preduzetnik Miroslav Mihić, koji je na ideju da pokrene sajtove, specijalizovane za saradnju s privredom Kine došao upravo zbog napora koje je morao da uloži, započinjući poslove uvoza.

Na ovim sajtovima moguće je pronaći carinske propise, objašnjenja o cenovnoj politici kineskih firmi, robnu ponudu, ponudu usluga iz Kine, detaljne podatke o proizvodima i kompanijama, podatke o ambasadama Kine u Srbiji i drugim republikama bivše Jugoslavije, opšte podatke o Kini, kursnu listu juana u odnosu na srpsku i druge valute u regionu i ostale, u drugim medijima nedostupne podatke.

Sajt www.kupovinaizkine.com, za razliku od svog starijeg brata koji uglavnom podržava kupovinu na veliko, pomaže nabavku kineske robe na malo, koristeći usluge „onlajn" kupovine pravo iz Kine.

Na primer, nova internetska platforma daje kompletne podatke o kineskom sajtu za „onlajn" kupovinu Taobao, sa kompletnim uputstvom za njegovo korišćenje.

Pored sajta Taobao, na ovoj internetskoj platformi možete naći i uputstva za „onlajn" kupovine preko ostalih velikih kineskih sajtova, kao što su: tmall.com, joyo.com, 360buy.com i ostali.

Od ove godine, sajt je sklopio sporazum sa trgovačkom firmom "Guangzhou Gabriel Import Export Co. LTD". Firma se nalazi u Guangžou, jednom od viodećih privrednih gradova Kine. Osnovna delatnost firme je pomoć pri kupovini robe iz Kine. Vlasnik i osnivač firme je gospodin Josip Glušac, tako da sva dogovaranja oko nabavke, provere, kupovine robe i ostalog posetioci sajta mogu obaviti na srpskom jeziku.

  • Gostovanje na Radiju 3 u emisiji Pogled ka Aziji - 18/04/2012

  • Interviju za sarajevski magazin "Start" - 17/06/2012

    You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

TAGOVI