Uvoz iz Kine
[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Pas, mačka i ostali kućni ljubimci


Uvoz opreme i pribora za kućne ljubimce iz Kine - kompletan vodič

Da li razmišljate da pokrenete sopstveni biznis, ili da unapredite postojeći? Da li planirate uvoz opreme ili pribora za kućne ljubimce iz Kine?

Verovatno ste primetili masovna preseljenja ljudi u gradove, sve veći broj starijih osoba kao i parove koji se venčavaju i rađaju decu u kasnijim godinama.

Sve to je uslovilo popularnost posedovanja kućnih ljubimaca što znači i veći broj osoba koje su spremne da troše novac na svog ljubimca.

Šta više, ako pogledate Google trends za Srbiju možete videti da reč pas ima više pretraga nego Aliexpress i Alibaba zajedno.

Ovo vam govori da ste na pravom putu i da treba bar da razmislite o pokretanju posla prodaje opreme za kućne ljubimce. A danas u doba online prodaje sve to je još jednostavnije, pogotovo ako se usko specijalizirate za određenu vrstu proizvoda.

Ovde ćemo Vam pokazati kako se to radi i šta trebate znati prilikom uvoza proizvoda za kućne ljubimce iz Kine

Poznato je da:

Uvek možete preprodavati robu koju nabavljate kod lokalnih dilera. Pri tom znate da će neko uvek imati povoljnije cene nego Vi.

Ali znajte da možete i Vi početi samostalni uvoz iz Kine i sami da kreirati svoje marže.

Dajte čoveku ribu, nahranili ste ga za jedan dan.

Naučite čoveka da lovi ribu, nahranili ste ga za ceo život. Lao Tzu osnivač Taoizma 500p.n.e."

 

Kako uvoziti opremu za pse i mačke iz Kine

pasProdaja proizvoda za kućne ljubimce podrazumeva prodaju proizvoda za pse, mačke, ptičice, hrčke ali i mnoge druge životinje.

Ako vas zanima koji su proizvodi odnosno životinje za koje je najunosnije uvoziti, odgovor je jednostavan.

Na prvom mestu je pas, zatim mačka pa onda svi ostali.

Proizvodi za kućne ljubimce mogu biti oglice, kavezi, povodci za kućne ljubimce, zatim činije i razne hranilice, lokatori i mnogi drugi slični proizvodi.

Ove proizvode gotovo svi uvoze iz Kine pošto njihove veleprodajne cene proizvoda mogu biti veoma niske(kad kažemo svi mislimo na ceo svet). U Kini postoji mnogo stranih kompanija koje ne samo da tu proizvode već iz Kine izvoze svoje proizvode u druge zemlje. Tu ubrajamo Artemis Company, Costco’s Brand, Dick Van Patten’s Natural Balance Pet Foods Inc. i druge.

Koje su prednosti uvoza proizvoda za kućne ljubimce iz Kine?

Može biti mnogo koristi kada uvozite proizvode iz Kine na veliko, ali u osnovi svega je cena i za tu cenu dobijeni kvalitet. Neke od prednosti uvoza proizvoda za kućne ljubimce iz Kine:

  • Možete dobiti proizvode za kućne ljubimce po jeftinim i niskim cenama.
  • Uvoz proizvoda za kućne ljubimce može vam doneti odlične zarade.
  • U Kini možete brendirati proizvode i prodavati ih kao svoj prepoznatljiv brend. Kasnije taj brend možete plasirati i u druge zemlje i tržišta.
  • Možete dobiti proizvode za kućne ljubimce najboljeg kvaliteta.

Gde mogu da pronađem dobavljače proizvoda za kućne ljubimce u Kini?

Postoje hiljade dobavljača, kako trgovačkih kompanija tako i proizvođača na Alibaba, Made-in-China, Globalsources i ostalim kineskim B2B portalima.

Više od 858.000 proizvoda 1.070 dobavljača je navedeno u kategoriji proizvoda za kućne ljubimce na Alibaba.com.

Ista pretraga na Globalsources.com rezultira sa više od 52.800 proizvoda i 3.359 dobavljača.

Možete biti sigurni da ćete u Kini naći gotovo bilo koji proizvod koji ste videli negde na zapadu a tiču se proizvoda za kućne ljubimce.

Ali kome od njih verovati i sa kim sarađivati?

Da li je cena jedini faktor odlučivanja ili postoji još nešto?

Kako odabrati najbolje proizvođače proizvoda za kućne ljubimce?

mackaPrvo,

morate odabrati kategoriju proizvoda koju želite da uvozite. Ako nameravate da kupite recimo kaveze za pse od nerđajućeg čelika, uverite se da ste pronašli dobavljača koji je specijalizovan za pravljenje upravo tog proizvoda.

Klonite se trgovaca koji nude od svega po malo, čak i ako im je firma svrstana u kategoriji za kućne ljubimce.

Drugo,

pronađite dobavljače koji odgovaraju ili bar približno zadovoljavaju sledeće:

a. Registrovani kapital veći od 2.000.000 RMB(RMB - kineska valuta juan)
b. da imaju bar ISO 9001 sertifikat(što više sertifikata to bolje)
c. Business Social Compliance Initiative (BSCI) ili Supplier Ethical Data Exchange (Sedex)

Kontrola kvaliteta

Provera kvaliteta pre isporuke je obavezna kada se prvi put uvozi bilo koja vrste proizvoda iz Kine. Ipak, inspekcija kvaliteta proizvoda za kućne ljubimce može biti prilično komplikovana i ona se često razlikuje od drugih inspekcija.

Na primer, inspektor mora da simulira kako mačka ili pas koriste određenu igračku, zbog ekstremnog trošenja i habanja igračaka za kućne ljubimce usled grebanja, ujedanja i sl. Iako ovo testiranje možda neće zahtevati naprednu opremu, ključno je da svom agentu date uputstva o tome kako treba da izvrši sve testove, kako bi pravilno „simulirali“ realno habanje.

Minimalne količine porudžbine(MOQ)

Zahtev za minimalnu količinu porudžbine se često postavlja prilikom kupovine bilo kog proizvoda. Evo nekoliko primera:

  • Peškir za pse: 10.000 kom
  • Veliki krevet za pse: 100 kom
  • Biorazgradive kese za pseći otpad u rolni: 100.000 rolni
  • Drvo za penjanje mačke: 80 kom
  • GPS lokator za psa: 500 kom

Kao što možete primetiti, MOQ je manji za skuplje i glomaznije predmete (kao što su drvo za mačke ili krevet za pse). Mnogi dobavljači su voljni da ponude niži MOQ za prvu porudžbinu ili Vam ga trajno smanje ako koristite standardne materijale i boje.

Sajmovi proizvoda za pse, mačke i ostale kućne ljubimce u Kini

HKTDC Hong Kong Houseware Fair (link)

Iako ovaj sajam nije isključivo fokusiran na proizvode za kućne ljubimce, prisustvo na sajmu je i dalje obavezno za uvoznike proizvoda za kućne ljubimce. HKTDC tokom ovog sajma organizuje poseban događaj pod nazivom Svet zaliha za kućne ljubimce.

Pet Fair Asia (link)

Pet Fair Asia je najveći sajam potrepština za kućne ljubimace u Azijsko-Pacifičkom regionu. Održava se u avgustu svake godine u Šangaju, Kina. Ovde ćete naći više od 1400 izlagača iz celog sveta. Obratite pažnju da je ovaj sajam više fokusirana na hranu za ljubimce za razliku od drugih.

China International Pet Show (CIPS) (link)

CIPS se takođe održava svake godine u Šangaju, u Nacionalnom izložbenom i kongresnom centru. Ovde ćete naći više od 1500 izlagača.

Canton Fair Phase 2 (link)

Kućni ljubimci su veliko tržište i kao takvo su neizostavni na najvećem sajmu na svetu, koji se održava dva puta godišnje u Guangdžouu. Ovde naći ćete veliki broj proizvođača za sve, od igračaka za kućne ljubimce do savremene elektronike. Mi smo vam prikazali samo neke od sajmova.

Na stranici sajmovi i smeštaj i linku Animals & Pets Trade Show možete pogledati i pronaći sve sajmove koji se tiču kućnih ljubimaca a održavaju se u Kini.

Kategorije proizvoda za kućne ljubimce

Kao i u svim industrijama, dobavljači proizvoda za kućne ljubimce su u različitom stepenu specijalizovani za određenu kategoriju odnosno podkategoriju.

U nastavku sledi pregled nekoliko primera kategorija u industriji opreme za kućne ljubimce:

  • Akvarijumi i pribor za ribice
  • Odeća i dodaci za kućne ljubimce
  • Kreveti i pribor za kućne ljubimce
  • Činije i hranilice za kućne ljubimce
  • Kavezi i kuće za kućne ljubimce
  • Nosači kućnih ljubimaca i proizvodi za putovanja
  • Kovčezi i urne za kućne ljubimce
  • Proizvodi za čišćenje i negu kućnih ljubimaca
  • Ogrlice i povodci za kućne ljubimce
  • Hrana za kućne ljubimce
  • Zdravstvena nega i dodaci za kućne ljubimce
  • Igračke za kućne ljubimce
  • Proizvodi za obuku i trening kućnih ljubimaca
  • Ostali proizvodi za kućne ljubimce

posuda za pranje šapaOva podela je samo uslovna, jer kako različitih vrsta ljubimaca tako i proizvoda za kućne ljubimce ima zaista mnogo. Konkretno ova je preuzeta sa Alibaba sajta.

Ipak izdvojili bi smo još jednu noviju kategoriju koja uključuje modernu tehnologiju gde spadaju uređaji za praćenje i druga potrošačka elektronika za kućne ljubimce.

Uobičajeno je da proizvođač može proizvoditi artikle u dve ili tri kategorije. Znajte da dobavljači koji nude niz nepovezanih kategorija proizvoda (tj. kavezi za pse i sredstva za čišćenje kućnih ljubimaca) su najverovatnije trgovačka kompanija.

Dakle firma koja se bavi plastikom i plastičnim proizvodima u 99,99% slučajeva neće praviti metalne činije i hranilice.

Jednom kada odredite svoju nišu tražite proizvode samo u okviru te niše i proizvode u okviru odabrane kategorije!

Ideje za uspešnije prodaju

1. Pratite trendove

Morate konstantno pratiti trendove u svetu, budite ažurni i pratite koje su popularne novotarije na velikim svetskim sajtovima tipa Amazon ili Aliexpress i pokušati držati korak sa njima kada je u pitanju Vaša ponuda proizvoda.

2. Pratite sezonske proizvode

Imajte u ponudi proizvode koji prate godišnje doba. Recimo uređaji za pranje šapa pasa su popularniji u kasnu jesen, zimi ili u proleće, dok oprema za kupanje psa logično u leto. Ako poručujete na veliko, kontejnerom obratite pažnju da u nabavku krenete na vreme, recimo 6 meseci ranije kako bi u sezoni imali spremnu robu!

3. Osmislite nešto novo

Ideja ima svuda i puno. Evo recimo jedne ideje koja istina nije naša(viđena je na TV-u), a može biti veoma efektna. Kupite mini laser za graviranje i blanko pločice za ogrlice. Uz kupovinu ogrlice Vaš kupac recimo može besplatno sam da ugravira ime svog ljubimca.

4. Ulaganja u prodaju

Prodaja malih(sitnih) proizvoda je idealna za pokretanje sopstvenog biznisa. Možete za male pare kreirati internet prodavnicu ili još bolje koristiti neku od postojećih online platformi i prodavati robu koristeći usluge brze dostave. Novac koji uštedite za inzajmljivanje lokala + prateće troškovo za lokal uložite u internet reklamu!

5. Fokusirajte svoje poslovanje na usku nišu

Odaberite svoju nišu.

Niša je ono čime se bavite, u ovom slučaju šta prodajete.

Na primer, najprodavaniji proizvodi su za pse, ali ima raznih pasa velikih, malih, od čupavih i dlakavih, do onih sa kratkom dlakom ili bez dlake, zatim opasnih i onih baš pitomih. Dresiranih i poslušnih i onih koji to baš i nisu.

Odaberite nešto usko specijalizirano i držite se toga.

Pokušajte imati na primer sve proizvode koji se tiču dlake, sređivanja i uređenja dlake za psa, ili još bolje za uređenje dlake određene kategorije pasa.

 

Ovo su naši predlozi i naše ideje za pokretanje ili unapređenje biznisa uvozom i prodajom robe iz Kine za kućne ljubimce.

Ako vam treba pomoć pri pronalaženju, kontroli, inspekciji ili uvozu robe iz Kine

Pišite nam

Rado ćemo Vam pomoći!