Zašto angažovati agenta

Ako mislite da ćete uštedeti na nabavci robe bez agenta grešite iz više razloga a navešćemo samo neke:

 

  • Alibaba je najveći svetski sajt gde možete direktno kontaktirati prodavca i ugovoriti posao, međutim Alibaba ima dve verzije na engleskom i na kineskom jeziku. Prema podacima Alibabe Alibaba_overview_jan2013.pdf verzija na kineskom je mnogo veća ili u brojkama Alibaba.com ima 37,7 miliona registrovanih korisnika i preko 2,8 miliona prodavaca, dok Alibaba na kineskom jeziku ima 77,7 miliona registrovanih korisnika i preko 8,5 miliona dobavljača i prodavaca! Šta mislite gde je veća konkurencija i ko ima povoljnije cene? Međutim prodavce koji su registrovani samo na kineskoj verziji sajta ne možete kontaktirati pošto govore isključivo i samo kineski.

  • Da bi izvozile robu kineske kompanije moraju imati izvoznu licencu ili preprodavati svoju robu odgovarajućim dilerima koji će je distribuirati širom sveta. Sama licenca nije jeftina i podrazumeva da firma ima bar jednog zaposlenog radnika sa odgovarajućom strukom. Mi kontaktiramo direktno proizvođače, izbegavaju posrednika i obezbeđujemo izvoznu licencu. Mnoge manje kompanije nemaju ovu licencu i ovu obavezu prepuštaju agentima, jer oni su ti koji znaju pravne propise oko izvoza robe. Ove firme su Trading Companies i one su uglavnom na engleskoj verziji Alibabe.

  • Verovatno najvažnije od svega je sigurnost ugovorenog posla. U periodu od kad radi naš sajt dobili smo brojna pisma kako ste prevareni od strane kineskih kompanija sa kojima ste samostalno pokušali odraditi posao. Ne možemo vam pomoći nakon prevare.

Želimo da vam ukažemo na sledeće:

  1. kao fizičko lice ne možete kupovati robu na veliko, odnosno možete poručiti do 1-2 komada istog proizvoda, inače će se roba smatrati da je za dalju prodaju i može vam biti oduzeta na carini.

  2. ne možemo vam pomoći ako ste umesto robe dobili pesak, kamenje, manje robe i slično. Morali ste nas angažovati pre kupovine. Jedino što vam možemo savetovati je da se obratite zvaničnim institucijama.

  3. pošto se nalazimo u Kini ne vršimo usluge carinjenje robe. Sva roba se carini prema carinskoj tarifi. Linkove ka zakonima i carinskim tarifama svih zemalja regiona možete pronaći na www.uvozizkine.com/carinjenje-robe

  4. Nećemo Vam slati brendiranu robu, kopije ni replike brendiranih proizvoda pošto je tako nešto strogo kažnjivo i zabranjeno.