Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Završen prvi železnički most između Rusije i Kine, preko Amura

Završen prvi železnički most između Rusije i Kine, preko Amura


Nakon sedam godina završen je MEGA projekat Rusije i Kine
Pruga preko Amura
Izvor: Video screenshot

PEKING - Polaganjem poslednjih šina na mostu između Rusije i Kine preko reke Amur, građevinski radnici su danas okončali radove i povezali rusku i kinesku deonicu železničke pruge, izvestila je kineska centralna tv stanica.

Prema televizijskom prilogu, na gradilištu kinesko-ruskog železničkog mosta u Tongđijangu (provincija Heilongđijang) završeno je postavljanje poslednje deonice šina na pruzi između Rusije i Kine.

Time je označen završetak izgradnje železničkog mosta između dve zemlje, preko kojeg će vozovi saobraćati projektovanom brzinom od 100 km/h, prevozeći 21 milion tona tereta godišnje, prenosi agencija Tass.

Most koji se proteže od mesta Nižnjeleninskoje do Tongđijanga preko reke Amur prvi je železnički most između Rusije i Kine, dug više od 2,2 kilometra od čega se 309 metara nalazi na ruskoj strani. Predviđen je naizmeničan prelazak vozova preko mosta železničkom prugom sa dva standarda koloseka - širine 1.520 mm za ruske vozove i 1.435 mm za kineske.

Planirano je da Rusija preko ove saobraćajnice izvozi rudu gvožđa, ugalj, mineralna đubriva i šumske proizvode u Kinu. Guverner Jevrejske autonomne oblasti Rostislav Goldstajn je najavio još u februaru da će, prema planu, prvi probni vozovi krenuti preko mosta u avgustu 2021. godine.

Izvor: rtv.rs