Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Rekordan broj vozova iz Kine za Evropu u senci epidemije

Rekordan broj vozova iz Kine za Evropu u senci epidemije


Širenje koronavirusa i nagla potražnja za kineskom robom rezultirala rekordnom količinom železničkog transporta iz Kine u Evropu
Kineska železnica

Hongkonški list „South China Morning Post“ objavio je je članak 17. avgusta pod naslovom “Širenje koronavirusa i nagla potražnja za kineskom robom rezultirala rekordnom količinom železničkog transporta iz Kine u Evropu”.

 

U članku se navodi da prema podacima kineske železničke korporacije Čajna Relvej, zbog ograničenja na planu vazdušnog i pomorskog transporta izazvanog širenjem koronavirusa, naglo je porasla inostrana potražnja za kineskim medicinskim materijalima i da je količina robe železničkog teretnog transporta peti mesec zaredom ostvarila novi rekord.

U julu su iz raznih kineskih gradova u Evropu krenula 1.232 voza, što je za 68 odsto više u odnosu na isti period lane. U prvih sedam meseci ove godine, između kineskih gradova i njihovih destinacija duž evropske i azijske trgovinske rute saobraćala su 6.354 voza, što je za 41 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Veliki porast broja voznih kompozicija koje su se kretale između Kine i Evrope, pokazuje da Kina ne samo da je stavila pod kontrolu epidemiju i ponovo pokrenula svoju mašinu za proizvodnju, već je i otkrila pouzdanu transportnu liniju kroz koju se njeni proizvodi bezbedno dopremaju do kupaca u inostranstvu, navodi se u članku.

Izvor: serbian,cri,cn