Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Poletio prvi kineski avion s pogonom na jestivo ulje

Poletio prvi kineski avion s pogonom na jestivo ulje


Kineska domaća avio kompanija u subotu je uspješno izvršila prvi komercijalni let u zemlji za koji je korišćeno biogorivo napravljeno od otpadnog jestivog ulja

Kineska domaća avio kompanija u subotu je uspješno izvršila prvi komercijalni let u zemlji za koji je korišćeno biogorivo napravljeno od otpadnog jestivog ulja.

 

 

Kako piše portal cri.cn, avion kompanije Hainan na letu iz Šangaja do Pekinga koristio je biogorivo dobijeno od strane Kineske nacionalne vazduhoplovne kompanije za gorivo i energetskog giganta Sinopeka, a u cilju promocije kineske vlade za zaštitom životne sredine.

Avion Boing 737 koristio je 50:50 odsto mješavine konvencionalnog mlaznog goriva i biogoriva dobijenog iz otpada skupljenog jestivog ulja iz Sinopek restorana širom Kine, a čijim se sagorijevanjem smanjuje emisija ugljen dioksida i za 50 do 80 odsto.

Potpredsjednik vazduhoplovne kompanije Hainan, Pu Ming je rekao da je prvi let prošao dobro, i da nema nikakve razilike od drugih, uobičajenih letova u smislu iskustva.

Izvor: rtrs.tv