Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski fenomen: Prodali su više telefona od Applea, a sada kreću u osvajanje sveta!

Xiaomi je osnovana tek 2010. godine (njena tržišna vrijednost već sada iznosi 10 milijardi dolara) te je u svom kratkom usponu prema vrhu koristila potpuno drugačiju taktiku od Applea i Samsunga
Kineski fenomen: Prodali su više telefona od Applea, a sada kreću u osvajanje sveta!
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Zanimljivosti

Kineska kompanija Xiaomi u prvom je kvartalu u Kini prodala više telefona od Applea, a sada kreću u osvajanje međunarodnih tržišta.

Kada se priča o kompaniji čiji je izvršni direktor velika ikona, čija predstavljanja proizvoda prate tisuće vjernih fanova i čije tablete i pametne telefone koriste milijuni ljudi, većina bi pomislila da se radi o Appleu. No, jedna relativno nepoznata kineska kompanija također ima fanatične fanove i prodaje milijune pametnih telefona i tableta te je na kineskom tržištu čak prodala više smartphonea od Applea i u kratko vrijeme postala je fenomen na mobilnom tržištu – Xiaomi.

Kineski Apple platio je 3,6 milijuna dolara za 'samo dva slova'!

Ova je kompanija osnovana tek 2010. godine (njena tržišna vrijednost već sada iznosi 10 milijardi dolara) te je u svom kratkom usponu prema vrhu koristila potpuno drugačiju taktiku od Applea i Samsunga zahvaljujući kojoj su u samo nekoliko godina postali jedna od vodećih mobilnih kompanija u Kini, ali i na svijetu.

Naime, Xiaomi za razliku od konkurencije ne troši veliki novac na oglašavanje te se njihovi telefoni ne mogu kupiti u trgovinama (pa ne moraju plaćati maržu trgovcima), već samo putem interneta, što im omogućava daprodaju puno jeftinije telefone u odnosu na ostale mobilne kompanije – npr. Xiaomijev telefon u Kini košta oko 200 dolara, dok je cijena iPhonea veća od 700 dolara.

Njihove uređaje koji rade na Androidu krase kvaliteta izrade i odlične performanse, napominju na stranici 9to5 Mac, a najveća reklama su im sami korisnici i njihove pohvale na internetu i društvenim mrežama. Xiaomi je prošle godine prodao 18,7 milijuna pametnih telefona u Kini, što je manje od Applea koji je tijekom 2013. prodao više od 23 milijuna smartphonea na tom tržištu, no ove godine situacije se promijenila te je Apple u prvom kvartalu prodao 9 milijuna telefona, dok je Xiaomi u prva tri mjeseca ove godine prodao čak 10,4 milijuna telefona čime je preskočio Apple na ovom tržištu.

Ova kompanija u budućnosti ima još veće planove te je njihov karizmatični izvršni direktor Le Jun (kojeg mnogi nazivaju kineskim Steveom Jobsom) u Xiaomi doveo poznatog Googleovca Huga Baru koji će im pomoći da u budućnosti zauzmu još veći udio kineskog, a kreću i u veliki pohod na međunarodno tržište na kojem bi u budućnosti mogli imati veliku ulogu.

 

 

Izvor: index.hr