Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina paradom obeležila pobedu nad fašizmom (VIDEO)

Kina paradom obeležila pobedu nad fašizmom (VIDEO)


Svečana vojna parada povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilačkoj borbi protiv Japana, održana je u Pekingu. Srpski ešalon možete videti u 23.42 videa.

Svečana vojna parada povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilačkoj borbi protiv Japana, održana je u Pekingu. Paradi je prisustvovalo više od 20 šefova država i vlada, među kojima i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Srpski ešalon možete videti u 23.42 min. videa

Vojna parada u KiniGost na paradi bio je i predsednik Rusije Vladimir Putin, dok su Francusku predstavljali šefovi diplomatije Loran Fabijus, SAD, njihov ambasador u Kini Maks Bakus, a Veliku Britaniju bivši ministar pravosuđa Kenet Klark.

Zapadni analitičari ističu da će parada, prva od dolaska aktuelnog kineskog predsednika Sji Đinpinga na vlast 2012. godine, biti prilika da se svetu prikažu nova dostignuća u proizvodnji oružja, a da se u domaćoj javnosti učvrsti ideja nacionalnog identiteta.

Od šefova država Evropske unije prisustvovao je samo češki predsednik Miloš Zeman, dok su ostali najviši gosti bili iz zemalja Azije, Afrike i Južne Amerike. U svečanom defileu na Tjenanmenu učestvovalo je više od 10.000 pripadnika kineske vojske i oko 1.000 vojnika iz 17 drugih država, dok su Peking nadletalo 200 borbenih aviona, a mnogi od 500 primeraka modernog kineskog naoružanja prikazano je prvi put. Na paradi su učestvovali i gardisti Vojske Srbije, a prema rečima načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića oni su vežbali prethodnih nekoliko dana i izuzetno dobro su se pripremili za defile.

 

Izvor: b92.net