Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina najavljuje politiku trećeg deteta

Kineska porodica najava politike trećeg deteta
  • Kina će podržati parove koji žele da imaju treće dete, jer se starenje stanovništva u zemlji poslednjih godina sve više povećava.
  • Kinezi stari 60 ili više godina činili su 18,7% ukupnog stanovništva zemlje u 2020. godini, 5,44% više nego 2010. godine.
  • Nova politika, usmerena na povećanje stope plodnosti u Kini, zadovoljava potrebe izgradnje društva naklonjenog rođenju.

PEKING, 31. maja - Kako prenosi Sinhua (Xinhua) Kina će podržati parove koji žele da imaju treće dete, navodi se na sastanku Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (CPC) održanom u ponedeljak. Sprovođenje politike i njenih mera podrške pomoći će poboljšanju strukture stanovništva Kine, aktivno reagovanju na starenje stanovništva i očuvanju prednosti ljudskih resursa u zemlji, rečeno je na sastanku.

Opširnije...

Taksi bez vozača

Autonomni taksi u Kini

Baidu, kineska tehnološka kompanija poznata po svom pretraživaču, položila je vozački ispit i početkom maja je predstavila svoju flotu autonomnih taksija, što će biti prva kineska taksi usluga prevoza putnika bez vozača.

Vozila će se nadgledati na daljinu i podrška će biti dostupna u slučaju nužde. Iako nema vozača, u vozilima će se nalaziti član servisa na suvozačevom mestu.

Opširnije...

Đaci u Kini nose krila kako bi održali distancu

Držanje distanece u jednoj Kineskoj školi

Iako su države dale smjernice za održavanje nastave kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, nastavnici širom svijeta upotrijebili su maštu najbolje što su mogli kako bi školska godina đacima bila što veselija.
Nova školska godina je počela, a prosvjetnim radnicima koronavirus otežava posao i pripreme za početak nastave.
Zbog toga su učinili sve kako bi djeci socijalna distanca što lakše pala.

Opširnije...

Iz voza u dnevnu sobu! (VIDEO)

Voz prolazi kroz soliter
Voz koji prolazi kroz soliter

NEVEROVATNI KINEZI Napravili prugu koja ide KROZ STAMBENU ZGRADU, stanari se ne bune jer je voz specijalan.
Jedan grad u Kini postavio je nove standarde kada je reč o železnici i arhitekturi.

Opširnije...

Kuća za 10 minuta! (VIDEO)

Kuća za  10 minuta
Rasklopiva kuća

NEĆETE VEROVATI: Pogledajte kako izgleda montažna kuća koja je gotova za 10-ak minuta!
Bez postavljanja temelja, kupovine materijala, stresa i uloženog vremena za izgradnju – ova kineska kuća se rasklapa za 10 minuta i izgleda kao odličan dom.
Izgradnja kuće često traje godinama, ali tehnologija je toliko napredovala da sada možete dobiti udobnu montažnu kuću za samo 10 minuta.

Opširnije...