Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zanimljivosti

Prenosimo zanimljivosti koje nam dolaze iz Kine.

Rušenje nebodera u Kini
Foto: Screenshot/YouTube

Dana 27.08.2021. 15 nedovršenih zgrada kao deo nezavršenog projekta Liyang Star City Phase II započetkog 2011. godine, u gradu Kunming, Yunnan provincije srušeno je miniranjem.

Spektakularni video zapis snimljen je 27. avgusta u gradu Kunming u provinciji Yunnan.

Opširnije...

Usidreni brodovi

Četrdeset i četiri teretna broda zaglavila su se čekajući ulazak u dve najveće kalifornijske luke, što je najveći zastoj zabeležen od početka pandemije COVID-19, izvestila je u subotu Pomorska služba Južne Kalifornije a prenosi Businessinsider.

Broj plovila privezanih izvan luke premašio je dosadašnji rekord od 40 plovila postavljen u februaru ove godine.

Red je nastao kao rezultat nedostatka radne snage, smetnji vezanih za COVID-19 i povećanja kupovine zbog predstojećih praznika.

Opširnije...

Najveća vetroturbina
Source: MingYang Smart Energy

PEKING - Kineska kompanija MingYang Smart Energy predstavila je najveću obalsku vetroturbinu MySE 16.0-242, visoku 242 metra i kapaciteta 16 megavata, koja može samostalno napajati 20 hiljada domaćinstava u periodu procenjenog veka trajanja od 25 godina.
Ovaj gigant za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora dolazi sa zaista ludim karakteristikama, pa kada se prvi prototip zavrti sledeće godine, njegove tri elise od 118 metara "preseći" će vazdušnu površinu od 46.000 kvadratnih metara, što je više od šest fudbalskih terena.

S najvećim rotorom u industriji i najvećom nominalnom snagom, jedna MySE 16.0-242 turbina može proizvesti 80.000MVh električne energije svake godine rekao je MingYang.

Opširnije...

Otvoren brzi put na Tibetu
Foto: croatian.cri.cn

Najviši brzi put na svetu, koji prolazi između grada Nagkua i Lase, glavnog grada kineske jugozapadne autonomne oblasti Tibet, pušten je u saobraćaj u subotu, čime je otvorena poslednja deonica od 227 km između Nagqua i Yangbajaina, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Brzi put Nagku-Lasa, dužine je 295km sa prosečnom nadmorskom visinom većom od 4.500 metara, deo je brzog puta koja povezuje Peking i Lasu i prvi je autoput koji povezuje Lasu i livade severnog Tibeta.

Opširnije...

Pruga preko Amura
Izvor: Video screenshot

PEKING - Polaganjem poslednjih šina na mostu između Rusije i Kine preko reke Amur, građevinski radnici su danas okončali radove i povezali rusku i kinesku deonicu železničke pruge, izvestila je kineska centralna tv stanica.

Prema televizijskom prilogu, na gradilištu kinesko-ruskog železničkog mosta u Tongđijangu (provincija Heilongđijang) završeno je postavljanje poslednje deonice šina na pruzi između Rusije i Kine.

Time je označen završetak izgradnje železničkog mosta između dve zemlje, preko kojeg će vozovi saobraćati projektovanom brzinom od 100 km/h, prevozeći 21 milion tona tereta godišnje, prenosi agencija Tass.

Opširnije...