Da li ste ikad čuli za Pinduoduo?

Pinduoduo

Pre dva dana na internet stranicama Forbes-a pojavila se vest da je Colin Huang pretekao po bogatstvu Jack Ma osnivača Alibabe.
Alibaba grupa je ogromna i poseduje desetine velikih sajtova a nama su najpoznatiji Alibaba.com i Aliexpress.com.
Međutim 2015 u Kini nastaje nova platforma za internet trgovinu koja je za samo 5 godina po prihodima prevazišla ovog džina.
Prema Forbesu Colin Huang(40) danas vredi 45,4 milijarde dolara, rangirajući se na drugo mesto u Kini.
Ispred njega je samo direktor kompanije Tencent Holdings, Ma Huatengu poznat i kao Poni Ma, čija se vrednost procenjuje na 51,5 milijardi dolara.
Jack Ma, koji je prošle godine odstupio sa funkcije predsednika Alibabe i fokusirao se na filantropiju, vredan je 43,9 milijardi dolara.
Više od 300% porasta akcija firme Pinduoduo Inc. u protekloj godini omogućilo je Huang-u, bivšem Google-ovom inženjeru, smanjenje razlike u bogatstvu između sebe i njegovih bivših šefova Larrija Page (64,3 milijarde USD) i Sergeja Brina (62,6 milijardi USD)
Pa šta je onda taj čovek uradio? Da li ste ikad čuli za Pinduoduo?

Opširnije...

Počela izgradnja najvećeg stadiona na svetu

Novi stadion Guangzhou Evergrande

Guangzhou Evergrande najavio je da su započeli radovi na atraktivnom stadionu od 100.000 sedišta, koji bi bio najveći fudbalski stadion na svetu.
Dizajniran u obliku cveta lotosa, stadion bi trebalo da košta 1,7 milijardi dolara (12 milijardi juana), a trebalo bi da bude završen do kraja 2022. godine.

Rad je počeo prošlog četvrtka, sa ciljem da postane "nova znamenitost svetske klase uporediva sa Sidnejskom operom i Burdž Kalifom u Dubaiju, i važan simbol kineskog fudbala".
Od 2011. godine Guangzhou Evergrande igra na Tianhe stadionu  kapaciteta 60.000 sedištu.
Predviđeni kapacitet od 100.000 sedišta nadmašio bi 99,354 Barselonin Camp Nou, trenutno najveći stadion na svetu na kojem se igra samo fudbal.

Opširnije...

Kinezi čuvaju petokraku

Znamenje samoupravljanja na robnoj kući u Zrenjaninu, u kojoj je nekad bila tekstilna fabrika. Na ulazu u nekadašnju "Zitu" ploča iz 1950., u spomen na formiranje prvog radničkog saveta KADA ne čuvamo mi, za nas to čine Kinezi! Adaptiranu zgradu u Ulici Koče Kolarova 6 u Zrenjaninu, u kojoj se nekada nalazila tekstilna fabrika "Zita", poznata u nekadašnjoj Jugoslaviji po proizvodnji mreža i zavesa, a sada pretvorena u modernu robnu kuću, krasi neobična mermerna ploča sa petokrakom zvezdom. Reč je o originalnoj ploči koja je na ulazu u "Zitu" stajala od 5. septembra 1950, kada je fabrika predata na upravljanje radnicima i formiran njen prvi radnički savet. Poput mnogih preduzeća u gradu na Begeju, i "Zita" je neslavno završila u tranziciji. Privatizacija joj je došla glave, radnici su ostali na ulici, a imovina fabrike otišla je "na doboš".

Opširnije...

Seljani sami iskopali tunel kroz planinu

Stanovnici planinskog sela Mahuai, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Guidžou, predvođeni meštankom Deng Jingsijang iskopali su tunel dug 200 metara kako bi se povezali sa spoljnim svetom.

Opširnije...

Predstavljen auto kojim se upravlja mozgom

Vozač zahvaljujući opremi za čitanje moždanih signala može voziti umom. Kineski znanstvenici razvili su, kako kažu, prvi kineski automobil kojim je moguće upravljati samo mozgom, prenosi Reuters.

Opširnije...

Kineska metoda: Neverovatan način za preživljavanje moždanog udara

Kada dođe do mоždаnоg udаrа, iglа mоžе spаsiti živоt pаciјеntа. Оvа metoda potiče оd kinеskоg prоfеsоrа kојi kаžе dа svi trеbа dа imaju iglu u kući. U pitanju је nеvеrоvаtаn i nеkоnvеnciоnаlаn nаčin dа sе pоmоgnе čоvеku da prеživi mоždаni udаr.

Opširnije...

Pogledajte nestvaran kineski zabavni park (VIDEO)

Ovaj neobičan i zanimljiv video snimak zabavnog parka u Kini izgleda prosto neverovatan. Dok ga budete gledali zapitaćete se da li je ovo na snimku stvaran park ili neka animacija parka iz budućnosti...

Opširnije...

Kina paradom obeležila pobedu nad fašizmom (VIDEO)

Svečana vojna parada povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilačkoj borbi protiv Japana, održana je u Pekingu. Paradi je prisustvovalo više od 20 šefova država i vlada, među kojima i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Srpski ešalon možete videti u 23.42 min. videa

Opširnije...

Neverovatan poen kineskih stolnotenisera (VIDEO)

U dvoboju kineske stolnoteniske Superlige između Xu Xin i Zhu Linfenga viđen je stvarno fantastičan poen.

Opširnije...

Kineski kamerman "uleteo klizeći" Boltu! (VIDEO)

Veoma smešna situacija sa Svetskog prvenstva u Pekingu!

Opširnije...

Predstavljamo proizvode

linija

Pretražite kategorije i pogledajte neke od proizvoda koje smo radili ili koji su nama zanimljivi a smatramo da bi i Vama mogli bili interesantni.

 

Avatar

Auto oprema, prevoz, transport

Avatar

Kuća i bašta

Avatar

Nega i zdravlje

Avatar

Solarna energija, energija vetra

Avatar

USB uređaji, telefoni...

Avatar

Ljubimci

Avatar

Obuća

Avatar

Igračke i hobi

Avatar

Mašine i alati

Avatar

Garderoba