Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Živko Ljubojević postao trener Northeast Tigersa iz Jilina

Živko Ljubojević postao trener Northeast Tigersa iz Jilina


CHANGCHUN, Kina, 10. listopada (Xinhua) -- Živko Ljubojević, nekadašnji trener hrvatske košarkaške reprezentacije, u četvrtak je preuzeo kormilo u klubu Northeast Tigersa iz Jilina. Wang Han, nekadašnji trener navedena kluba, odsad će biti Ljubojevićev suradnik u novoj sezoni Kineske košarkaške lige. L

CHANGCHUN, Kina, 10. listopada (Xinhua) -- Živko Ljubojević, nekadašnji trener hrvatske košarkaške reprezentacije, u četvrtak je preuzeo kormilo u klubu Northeast Tigersa iz Jilina.

Wang Han, nekadašnji trener navedena kluba, odsad će biti Ljubojevićev suradnik u novoj sezoni Kineske košarkaške lige.

Ljubojević, kojemu je danas 60 godina, u prošlosti je trenirao dva kineska košarkaška kluba - Zhejiang Wanma i Xinjiang Guanghuo. U mladosti je bio kapetan reprezentacije Jugoslavije, a 70-ih godina prošlog stoljeća proglašen je i najboljim strijelcem lige bivše države.

1992. bio je na dužnosti pomoćnog trenera kada je hrvatska reprezentacija u Barceloni osvojila srebrnu olimpijsku medalju. Od 1998. do 2000. bio je trener hrvatske reprezentacije.

- ''Ekipa iz Jilina ima veliki potencijal, svaki igrač teži pobjedi, no što se obrane tiče tu ne stoje dobro. Znam da su prošle sezone njihovi protivnici bili u mogućnosti postići i više od 100 poena, što je u Europi nemoguće.'' - istaknuo je Ljubojević

Hrvatski trener želi poboljšati obrambene mogućnosti ekipe čim prije moguće tako da se prilagode igri za novu sezonu.

- ''Želje za poretkom na ljestvici ove sezone još nisu jasne, ali vidjet ćete da će biti bolje nego prije.'' - dodao je Ljubojević.

Sun Jun, generalni direktor kluba, pred novinarima je izjavio kako je Wang Han vodio klub tri godine, ali da je još mlad te da je klubu potreban iskusan trener.

- ''Nadam se da nas novi trener može poevsti natrag, barem do play-offa.'' - zaključio je Sun.

Izvor: croatian.cri.cn