Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Završen „Tjedan hrvatske kulture" u Šangaju

Završen „Tjedan hrvatske kulture" u Šangaju


Nedavno se u Oriental Pearl radio i TV tornju održavala manifestacija pod nazivom „Neočekivana Hrvatska", koja je najveći događaj za promicanje hrvatske kulture u Kini. Ovaj događaj su organizirali Shanghai Oriental Pearl International Communication i hrvatske neprofitne udruge „Putevima Marka Pola", te s

Nedavno se u Oriental Pearl radio i TV tornju održavala manifestacija pod nazivom „Neočekivana Hrvatska", koja je najveći događaj za promicanje hrvatske kulture u Kini.

Ovaj događaj su organizirali Shanghai Oriental Pearl International Communication i hrvatske neprofitne udruge „Putevima Marka Pola", te se sastoji od tri tematska dijela i jedne aktivnosti. Prvi dio je vezan uz izložbu fotografija te materijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a drugi uz prikazivanje kratkih filmova o hrvatskom turizmu, gradovima i kulturnim događanjima. Posljednji, treći dio, je festival hrvatske kuhinje. Nebojša Koharević, novi hrvatski veleposlanik u Kini, između ostalog je dao dobrotvornu donaciju za Dom za nezbrinutu djecu.

Povodom manifestacije, posjetitelji su se mogli upoznali s hrvatskom tradicijom, najprepoznatljivijim tradicionalnim rukotvorinama, lijepo ukrašenim licitarima, čipkama iz davnih vremena Marka Pola, kao i rukom izrađenim drvenim igračkama.

Izvor: croatian.cri.cn