Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zastava kamioni i kineski JAC Jianghuai proizvode zajednički kamion

Zastava kamioni i kineski JAC Jianghuai proizvode zajednički kamion


Čelnici fabrike "Zastava kamioni" i najveće kineske korporacije za proizvodnju lakih komercijalnih vozila - "Jak" (JAC JIANGHUAI), uz posredovanje nadležnih u Vladi Srbije, završili su prvu rundu pregovora o saradnji. Precizniji podaci o potencijalnom partnerstvu trebalo bi da budu poznati već u drugoj polovini ma

Čelnici fabrike "Zastava kamioni" i najveće kineske korporacije za proizvodnju lakih komercijalnih vozila - "Jak" (JAC JIANGHUAI), uz posredovanje nadležnih u Vladi Srbije, završili su prvu rundu pregovora o saradnji. Precizniji podaci o potencijalnom partnerstvu trebalo bi da budu poznati već u drugoj polovini marta, kada će, kako je dogovoreno, delegacija sa Dalekog istoka posetiti kragujevačku fabriku. Ako se postigne sporazum, prvo zajedničko vozilo bi moglo da se proizvede već početkom jeseni.

Za saradnju sa "Zastavinom" Fabrikom kamiona zainteresovano je više firmi iz Kine, ali su njihovi predstvnici prilikom obilaska fabrike nezvanično govorili da je za uspešnu saradnju neophodan viši tehnološki stepen obrade pojedinih materijala. Zbog toga je fabrika nedavno kupila i instalirala modernu lasersku mašinu za obradu metala, vrednu oko 150.000 dolara.

Korporacija "Jak" ima više od 500 ovlašćenih dilera u 120 zemalja, kao i 14 fabrika van Kine. Planom za narednu godinu, ova firma prediviđa prodaju od milion i šesto hiljada vozila. Kineski proizvođači su zainteresovani za sklapanje lakih komercijalnih vozila, minibuseva i kamiona nosivosti od sedam do osam tona.

Izvor: novosti.rs