Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Žarko Obradović: Srbija želi dalje produbljivanje saradnje sa Kinom

Žarko Obradović: Srbija želi dalje produbljivanje saradnje sa Kinom


Državni koordinator Srbije za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, ministar prosvete Srbije Žarko Obradović je u četvrtak u Pekingu prisustvovao Konferenciji posvećenoj formiranju Sekretarijata za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, i prvom skupu nacionalnih koordinatora tih drž

Državni koordinator Srbije za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, ministar prosvete Srbije Žarko Obradović je u četvrtak u Pekingu prisustvovao Konferenciji posvećenoj formiranju Sekretarijata za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, i prvom skupu nacionalnih koordinatora tih država. On je u intervjuu datom Kineskom internacionalnom radiju (CRI) izjavio da Srbija želi da koristeći ovu priliku, dalje produbljuje saradnju sa Kinom.

Obradović je ocenio da je ovaj skup važan dogadjaj o saradnji Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i dobra prilika za ostvarenje ekonomskog razvoja i jačanje bilateralnih odnosa svake zemlje iz tog područja sa Kinom. Obradović je podvukao da se uspešno odvija saradnja izmedju Srbije i Kine u izgradnji mosta Zemum-Borča i rekonstrukciji postrojenja termoelektrane "Kostolac'', a očekuje se i saradnja oko termoelektrane "Nikola Tesla B''. Pored saradnje u privredno-trgovinskoj i infrastruktornoj sferi, Srbija pridaje veliki značaj i razmenama i saradnji sa Kinom u oblasti prosvete i nauke. Tokom ove posete Pekingu, Obradović se sastao i sa kineskim ministrom nauke i tehnologije Van Gangom i sa njim je konkretno razgovarao o projektima saradnje u oblasti nauke i tehnologije, uključujući izgradnju naučno-tehnoloških parkova.

Izvor: serbian.cri.cn