Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Žaolin: Lokalne uprave doprinijele saradnji


Ambasador Kine Ži Žaolin ističe da su crnogorske lokalne uprave širenju saradnje Crne Gore i Kine. Žaolina je, u oproštajnu posjetu, primio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović. Kineski ambasador zadovoljan je dosadašnjim aktivnostima na povećanju saradnje dvije države. On je naglasio kak

Ambasador Kine Ži Žaolin ističe da su crnogorske lokalne uprave širenju saradnje Crne Gore i Kine. Žaolina je, u oproštajnu posjetu, primio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović. Kineski ambasador zadovoljan je dosadašnjim aktivnostima na povećanju saradnje dvije države. On je naglasio kako je Prijestonica Cetinje do sada bila prepoznata kao grad koji je u izuzetnoj mjeri ostvario saradnju sa subjektima iz NR Kine, pri čemu je iskazao uvjerenje da će ti odnosi, uz realizaciju zajedničkih projekata, biti nastavljeni i u budućnosti.

Bogdanović i Žaolin su se složili da je došlo do znatnog intenziviranja odnosa, kako na relaciji između Prijestonice Cetinje i Ambasade Kine, tako i različitih subjekata iz te države.

Bogdanović je podsjetio da su tokom diplomatske misije ambasadora Žaolina, na Cetinju realizovani i prvi projekti u kojima su učestvovali i predstavnici javnog sektora NR Kine.

Govoreći o odnosima dvije države, Bogdanović je istakao da su oni vremenom sve sadržajniji, pri čemu je iskazao očekivanje da će taj trend biti nastavljen i budućnosti.

On je podsjetio da Prijestonica Cetinje već ima najave da bi kineski partneri i u budućnosti mogli aktivno učestvovati u realizaciji narednih projekata gradske uprave.

Bogdanović je zahvalio ambasadoru Kine na konstruktivnoj saradnji i podršci ambiciji Prijestonice Cetinje da, kroz saradnju sa subjektima iz te države, realizuje infrastrukturne i druge projekte.

Izvor: rtcg.me