Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom NR Kine

Bosna i Hercegovina i Kina imaju vrlo dobre političke odnose koji nisu opterećeni neriješenim međusobnim pitanjima. Međutim, uz rad na njihovom daljem produbljavanju, treba intenzivno stvarati uvjete za snažnije povezivanje na ekonomskom planu, naglašeno je prilikom današnjeg radnog susreta zamjenice predsjedav
Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom NR Kine
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Bosna i Hercegovina i Kina imaju vrlo dobre političke odnose koji nisu opterećeni neriješenim međusobnim pitanjima. Međutim, uz rad na njihovom daljem produbljavanju, treba intenzivno stvarati uvjete za snažnije povezivanje na ekonomskom planu, naglašeno je prilikom današnjeg radnog susreta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjane Krišto s ambasadorom Narodne Republike Kine u našoj zemlji Dong Chunfengom.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da pred novim vlastima naše zemlje stoje veliki zadaci u čemu rad na ekonomskom razvoju i zapošljavanju predstavlja najviše prioritete a postoje realne mogućnosti da brojni ciljevi budu postignuti i kroz jače povezivanje privrednika dvije prijateljske zemlje.

Gospođa Krišto zahvalila je gostu na pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji naročito u medicinskoj opremi, ali i njenom doprinosu razvoju poljoprivrede kao i u brojnim drugim oblastima.
Izrazila je očekivanje da će u narednom periodu biti otvorena nova poglavlja saradnje te istakla ličnu i spremnost Parlamentarne skupštine BiH da tom procesu da puni konstruktivni doprinos.

Izvor: parlament.ba