Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zamenik direktora KRI posetio Radio CG

Zamenik direktora KRI posetio Radio CG


Delegacija KRI koju predvodi zamenik direktora KRI-a Vang Junpeng juče se sastala sa kineskim ambasadorom u Crnoj Gori Dži Džaolinom i posetila Radio Crne Gore. Na sastanku sa Džiom, Vang je govorio o razvoju KRI u inostranstvu kao i proslavi 50-togodišnice osnivanja Redakcije na srpskom jeziku. On je naveo da

Delegacija KRI koju predvodi zamenik direktora KRI-a Vang Junpeng juče se sastala sa kineskim ambasadorom u Crnoj Gori Dži Džaolinom i posetila Radio Crne Gore.

Na sastanku sa Džiom, Vang je govorio o razvoju KRI u inostranstvu kao i proslavi 50-togodišnice osnivanja Redakcije na srpskom jeziku. On je naveo da je cilj posete jačanje saradnje sa Radijom Crne Gore kad je reč o re-emitovanju programa KRI kao i razmeni kadrova. Vang je izrazio nadu da će kineska ambasada u Crnoj Gori pružiti pomoć u tom pogledu.

Izražavajući dobrodošlicu delegaciji KRI, Dži Džaolin je ukazao da centralna vlada visoko ceni razvoj domaćih medija u inostranstvu. Re-emitovanje emisija KRI-a u Crnoj Gori će svakako doprineti razvoju prijateljske saradnje Kine i Crne Gore i izgradnji dobrog imidža naše zemlje, rekao je Dži navodeći da će kineska ambasada pružiti neophodnu pomoć KRI-u u realizaciji projekata saradnje sa Crnom Gorom.

Na sastanku sa direktorom Radija Crne Gore Budimirom Raičevićem, Vang je podvukao potrebu proširivanja saradnje KRI sa kolegama u Crnoj Gori kao i u drugim zemljama bivše Jugoslavije.

Budimir Raičević je izrazio nadu da će ugovor o saradnji biti što skorije realizovan.

Izvor:http://serbian.cri.cn