Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zajednički interes - jačanje vojne saradnje Kine i BiH

Zajednički interes - jačanje vojne saradnje Kine i BiH


Sarajevo - Delegacije ministarstva odbrane /MO/ i oružanih snaga /OS/ BiH i Kine zaključile su na sastanku u Pekingu da je potrebno jačati vojnu saradnju i sarađivati na projektima od zajedničkog interesa dvije zemlje. Delegacije dvije zemlje, koje su predvodili ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i potpred

Sarajevo - Delegacije ministarstva odbrane /MO/ i oružanih snaga /OS/ BiH i Kine zaključile su na sastanku u Pekingu da je potrebno jačati vojnu saradnju i sarađivati na projektima od zajedničkog interesa dvije zemlje.

Delegacije dvije zemlje, koje su predvodili ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i potpredsjednik kineske Centralne vojne komisije general Džu Kiliang, izrazile su obostrano zadovoljstvo dostignutim stepenom saradnje.

Konstatovano je da ima potrebe i mogućnosti da se ova saradnja dalje proširuje u oblastima koje su od interesa za obje zemlje, a na bazi Platforme usvojene na Samitu zemalja jugoistočne Evrope i Kine održanom početkom prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Delegacija BiH izrazila je zainteresovanost za međusobnu razmjenu stručnjaka za pojedine oblasti, za koje su vojni centri iz BiH i Kine specijalizovani, što je sa kineske strane sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Delegacija MO i OS BiH posjetila je juče i Trening centar UN-a za mirovne operacije, koji se nalazi u neposrednoj blizini Pekinga, te vojnu oblast provincije Šanksi.

U delegaciji BiH bili su i zamjenik ministra Mirko Okolić, brigadni general Ivica Jerkić, šefa kabineta ministra odbrane Mustafa Sinanović, a sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova u Ambasadi BiH u Kini Emir Bijedić.

Susretu su prisustvovali i dva generala Centralne vojne komisije Kine sa saradnicima, te vojno diplomatski izaslanik Kine u BiH pukovnik Liu Džingjiang.

Izvor: glassrpske.com