Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zajednička kinesko-hrvatska fotoizložba povodom 20. obljetnice diplomatskih odnosa

Zajednička kinesko-hrvatska fotoizložba povodom 20. obljetnice diplomatskih odnosa


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvatske Joško Klisović su 21. prosinca 2012. zajedno otvorili izložbu fotografija povodom proslave 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Kine u prostorima Konfucijeva instituta Sveučilišta u

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvatske Joško Klisović su 21. prosinca 2012. zajedno otvorili izložbu fotografija povodom proslave 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Kine u prostorima Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu. Na izložbi je predstavljeno preko 30 fotografija o važnim događajima koji su obilježili 20 godina bilateralnih odnosa između Kine i Hrvatske. Više od 100 ljudi uključjući visoke dužnosnike hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, delegate iz različtih oblasti, medije, učitelje i studente kineskog jezika na Sveučilištu u Zagrebu, djelatnici Kineskog veleposlanstva, Kinezi u Hrvatskoj te prijatelji Kine su sudjelovali na izložbi. Posjetitelji su razgledali izložbu u dobroj atmosferi i istaknuli velik uspjeh koji je postignut u diplomatskim odnosima između Kine i Hrvatske tijekom 20 godina.

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je održao vrlo upečatljiv govor na otvaranju. On je rekao da su od uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske prije 20 godina, prijateljski suradnički odnosi između dviju zemalja postigli dobre rezultate, te izrazio uvjerenje da će se kinesko-hrvatski odnosi nastaviti razvijati se prema višoj razini, naposlijetku poželjevši da obje strane zajednički stvore ljepšu budućnost bilateralnih odnosa.

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvatske Joško Klisović je rekao da su Kina i Hrvatska tradicionalne prijateljske zemlje, te da su sve dosadašnje vlade Hrvatske pridavale pozornost odnosima s Kinom. Od uspostave diplomatskih odnosa prije 20 godina, bilateralni odnosi održavaju zdrav i stabilan razvoj, a suradnja se razvija u raznim područjima. Joško Klisović je na kraju poželio da Kina i Hrvatska dodatno jačaju praktičnu suradnju, ostvare obostranu korist i partnerstvo te prodube partnerstvo sveobuhvatne suradnje.

Kineski veleposlanik Shen Zhifei i zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović su novinarima odgovarali na pitanja o budućnosti bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Izvor: croatian.cri.cn