Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zahvalnost NR Kini na podršci pruženoj tokom razornih poplava


Beograd, 3. jun 2014. godine – Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Džang Vansjeom. U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Gašić zahvaljujući na podršci NR Kine, pruženoj tokom poplava, naglasio da Srbiji tek

Beograd, 3. jun 2014. godine – Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Džang Vansjeom.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Gašić zahvaljujući na podršci NR Kine, pruženoj tokom poplava, naglasio da Srbiji tek predstoji period otklanjanja posledica i zbrinjavanja stanovništva na delu teritorije koja je najviše pogođena katastrofalnim poplavama.

Ministar odbrane i ambasador NR Kine saglasni su da strateško partnerstvo, tradicionalno prijateljskih zemalja i naroda, dobija potvrdu i kroz sve sadržajniju saradnju u oblasti odbrane.

Konstatovano je i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblasti vojne medicine i školstva.

Cenimo spoljnu politiku NR Kine, zasnovanu na poštovanju principa miroljubive koegzistencije i uvažavanju svih činilaca u međunarodnim odnosima. To se vidi i kroz podršku NR Kine u rešavanju statusa Kosova i Metohije, rekao je Gašić.

Izvor: srbija.gov.rs