Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Zahvalnica kineskim privrednicima

Zahvalnica kineskim privrednicima


Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić dodelila zahvalnice kineskim privrednicima koji su donirali paketiće za decu u Kuršumliji. Ne prestajem da se divim filozofiji života u Kini, a najlepši deo te filozofije je nesebičnost i tu prepoznajem naš zajednički imenitelj, istakla Nikolićeva. Kineskim privred

Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić dodelila zahvalnice kineskim privrednicima koji su donirali paketiće za decu u Kuršumliji. Ne prestajem da se divim filozofiji života u Kini, a najlepši deo te filozofije je nesebičnost i tu prepoznajem naš zajednički imenitelj, istakla Nikolićeva.

Kineskim privrednicima koji su donirali paketiće za decu u Kuršumliji, supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić dodelila je večeras zahvalnice i poručila da Srbija i Kina mogu postati primer celom svetu ako se prijateljstvo među državama i narodima neguje i čuva kao najevća dragocenost.

Na svečanosti u beogradskom Centru "Sava" uoči dočeka Nove godine, a u organizaciji Kineskog saveta za promociju mirnog nacionalnog ujedinjenja u Srbiji i Kinesko-srpskog udruženja za kulturu, prisutvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Ne prestajem da se divim istoriji, kulturi i inovacijama vašeg naroda, vrednoći i posvećenosti svemu što radite. Ne prestajem da se divim jedinstvenoj filozofiji života koji sam osetila na svakom koraku putujući Kinom, a najlepši deo te filozofije je nesebičnost i tu prepoznajem naš zajednički imenitelj", rekla je Dragica Nikolić.

Poručila je da je srećan čovek samo onaj koji ume da podeli sa drugima ono što ima - znanje, savet, jabuku, cvet, zrno pirinča.

"U vašem sistemu vrednosti radost u očima drugog čoveka je i vaša radost. Tu radost podelili ste sa decom Kuršumlije koja žive u veoma teškim uslovima. Mnogi od njih su napunili i deset godina, a nikada nisu videli Deda Mraza niti se obradovali novogodišnjim poklonima, a bez vaše dobrote i nesebičnosti njihovo detinjstvo bi bilo uskraćeno za tu radost", rekla je Nikolićeva.

Zahvalila se kineskim privrednicima što i na taj način pokazuju ljubav prema Srbiji i što time dve zemlje vezuju čvršćim nitima prijateljstva.

Ambasador Srbije u Kini Džang Vansjue rekao je da je 2013. godina u istoriji kinesko-srpskih odnosa ostala upamćena kao godina uspeha. On je naglasio da je unapređena sveobuhvatna saradnja dve zemlje i da su ti odnosi ušli u novu fazu.

Džang Vansjue se takođe zahvalio predsedniku Srbije i njegovoj supruzi na doprinosu u razvoju tih odnosa.

Nakon dodeljivanja zahvalnica, održan je prigodan kulturni program sa prepoznatljivim kineskim zmajem i spletom tradicionalne kineske muzike i igara.

Izvor: rts.rs