Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

ZAGREB: Nova kineska veleposlanica sudjelovala u nizu aktivnosti

Deng Ying, kineska veleposlanica u Hrvatskoj, nedavno se susrela s Romanom Vlahutin, savjetnicom za vanjske poslove hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Tamarom Obradović Mazal, savjetnicom za gospodarstvo, Milanom Bandićem, zagrebačkim gradonačelnikom te bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Hrvatska strana
ZAGREB: Nova kineska veleposlanica sudjelovala u nizu aktivnosti
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Deng Ying, kineska veleposlanica u Hrvatskoj, nedavno se susrela s Romanom Vlahutin, savjetnicom za vanjske poslove hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Tamarom Obradović Mazal, savjetnicom za gospodarstvo, Milanom Bandićem, zagrebačkim gradonačelnikom te bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Hrvatska strana pozdravila je dolazak veleposlanice Deng, pozitivno ocijenila odnos između dvije zemlje te izrazila nadu da će i u budućnosti biti postignuti novi rezultati u suradnji i razvoju bilateralnih odnosa.

Romana Vlahutin je istaknula kako je prijateljstvo dviju zemalja tradicionalno te da članstvo Hrvatske u EU sada znači više mogućnosti za razvoj bilateralnih odnosa između dvije strane. Dodala je kako se nada da će u budućnosti dvije zemlje nastaviti održavati bliske i prijateljske odnose te promicati daljnji razvoj sveobuhvatnog partnerstva.

Tamara Obradović Mazal izjavila je kako će Hrvatska i Kina zajedno uložiti napore za promicanje interoperabilnosti i otkrivanja novih mogućnosti za suradnju na obostranu korist.

Zagrebački gradonačelnik je rekao kako su Zagreb i Šangaj prijateljski gradovi koji odavno surađuju i pri čemu su ostvareni dobri rezultati. Bandić je istaknuo kako je više puta posjetio Kinu čijem se razvoju itekako divi. On je izrazio svoju nadu u jačanje suradnje s ostalim kineskim gradovima.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je istaknuo da su dva naroda prijatelji koji će uvijek raditi na jačanju kvalitete svojih odnosa.

Veleposlanica Deng zahvalila je hrvatskoj strani na podršci koju su dali njezinu i radu kineskog veleposlanstva. Istaknula je kako su hrvatsko-kineski odnosi i suradnja u veoma dobrom trenutku svoga razvoja te kako se nada da će dvije zemlje u okviru suradničkog mehanizma između Kine i zemalja srednje i istočne Europe širiti suradnju na obostranu korist.

Izvor: croatian.cri.cn