Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Žabljak: Otvoreni rekonstruisani sportski tereni OŠ “Dušan Obradović”

Ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dživei, savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Milan Roćen i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, svečano su otvorili rekonstruisane sportske terene OŠ “Dušan Obradović”.

Obnovljeni sportski centar na ŽabljakuModeran otvoreni poligon za male sportove opremljen, reflektorima i drugom savremenom pratećom opremom, kao i modernizacija fiskulturne sale predstavljaju donaciju najmnogoljudnije zemlje, vrijednu 50.000 eura.

Ambasador Cui Dživei ovom prilikom je kazao da su sa zadovoljstvom opredijelili ovu donaciju.

"Zadovoljstvo je što smo žabljačkoj i drugoj djeci i omladini omogućili bavlljenje sportom i sa tom praksom ćemo i dalje nastaviti. Ne samo na Žabljaku već ukupno u Crnoj Gori. Poznate su mi prirodne ljepote ovog kraja kako ljeti tako i zimi pa ćemo doprinijeti privlačenju investitora. Isto tako, nastavićemo da i dalje novčano pomagažemo Žabljaku u razvoju sporta, turizma i brizi o starim i nemoćnim licima", kazao je Cui Dživei. 

Izražavajući zadovoljstvo realizacijom projekta i zbog radosti prisutne djece, Milan Roćen se zahvalio donatorima ali i rukovodiocima “Durmitor sport kampa” Luki Žugiću i Branu Bogdanoviću na ideji i uloženom trudu.

"Zadovoljstvo je što se realizuje u godini obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore i deceniji uspostavljanja diplomatskih odnosa naših prijateljskih država. Isto tako i zbog nove razvojne pomoći NR Kine  od 3.000.000 eura od čega će Vlada Crne Gore dva miliona usmjeriti za sanaciju mosta na Tari, koji je dragulj Crne Gore i izuzetno popularan kod kineskog naroda. Uz to, do kraja godine Kina će donirati 12 sanitetskih vozila koja će se usmjeriti na sjever Crne Gore a ubijeđen sam da će jedno od njih biti na raspolaganju stanovništvu Žabljaka", kazao je Roćen

Od sada pa dalje tokom raspusta na ovim terenima odvijaće se “Durmitor sport kamp”, u kome se drugo ljeto za redom vještinama u raznim sportovima uče žabljačka ali i druga djeca koja ovdje borave.

Izvor: vijesti.me