Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Žabljak će sarađivati s Kinom

Žabljak će sarađivati s Kinom


Društvo prijateljstva naroda Republike Kine i Crne Gore ima cilj da omogući ravnomjeran razvoj i integrisanje sjevera i juga Crne Gore. To je i cilj sporazuma koji je danas potpisan između Društva i Opštine Žabljak. Uključivanjem Žabljaka u saradnju sa Kinom otvaraju se velike mogućnosti za tu opštinu smatra

Društvo prijateljstva naroda Republike Kine i Crne Gore ima cilj da omogući ravnomjeran razvoj i integrisanje sjevera i juga Crne Gore. To je i cilj sporazuma koji je danas potpisan između Društva i Opštine Žabljak. Uključivanjem Žabljaka u saradnju sa Kinom otvaraju se velike mogućnosti za tu opštinu smatra predsjednik Društva prijateljstva naroda Republike Kine i Crne Gore Samir Hadzić.

“Konkretno, mi ćemo pokušati da nađemo jednog kvalitetnog partnera iz Kine, jedan grad koji će biti u budućnosti grad pobratim Žabljaka, s druge strane pokušaćemo da uobličimo nekoliko razvojnih projekata koje bismo mogli da kandidujemo za fond od 3 milijarde dolara koji je Vlada Republike Kine opredijelila u okviru multilateralnog programa 16 zemalja centralne i istočne Evrope plus Kina, a koji se odnosi na privatno-javno partnerstvo upravo za projekte lokalnih samouprava“, kazao je Hadžić.

Treći zadatak im je, prema riječima Hadžića, da pripreme lokalnu upravu Žabljaka da učestvuje na investiciono- razvojnom-trgovinskom sajmu koji će se od 8. do 12. juna organizovati u Kini pod pokroviteljstvom Vlade Republike Kine.

On je dodao da Društvo prijateljstva naroda Republike Kine i Crne Gore ima veoma jasne projekte koji sa odnose na valorizaciju resursa sjevera a to su turizam, proizvodnja zdrave hrane, obrazovanje, drvna industrija i trajno rešavanje upravljanja otpadom .

Uključivanje Žabljaka u projekat saradnje Crne Gore sa Kinom je velika šansa za taj kraj, smatraju domaćini.

"Pokušaćemo da već početkom juna, kada budemo u posjeti Kini predstavimo sve potencijale sa kojima Žabljak raspolaže. Mi smo već pošle sedmice bili u prilici da ugostimo jednu državnu kinesku delegaciju koja je bila iz sektora poljoprivrede i drvoprerade i da su iskazali interesovanje koje će uvjeren sam dati i konkretnije rezultate",kazao je predsjednik Žabljaka Veselin Vukićević uz podsjećanje da se dobro zna šta ekonomija Kine znači u svijetu i da će Žabljak nastojati da na najbolji način predstavi svoje potencijale uz zahvalnost Društvu prijateljstva naroda Republike Kine i Crne Gore što su uključili Žabljak u tu saradnju.

Izvor: rtcg.me