Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Za rekonstrukciju OŠ “Šćepan Đukić” Kinezi dali 20.000 eura


Obnova osnovne škole ,,Šćepan Đukić” u Lijevoj Rijeci

Rekonstrukcija krova i fasade Osnovne škole ,,Šćepan Đukić” u Lijevoj Rijeci koštala je 20. 000 eura, a novac je donirala kineska kompanija CRBC. Tim povodom danas je u školi održana svečanost, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Sekretar Ministarstva prosvjete, Slobodan Filipović je zahvalio predstavnicima kompanije CRBC zbog ulaganja u obrazovni sistem Crne Gore istakavši da je ulaganje u poboljšanje infrastrukture objekata od posebnog značaja, naročito kada su u pitanju obrazovno-vaspitni objekti izvan grada.

 Osnovna škola ,,Šćepan Đukić” u Lijevoj Rijeci „Ovakva ulaganja odraz su dobre saradnje Ministarstva sa kompanijom CRBC kao i sa Vladom Kine“, istakao je Filipović i dodao da se kroz ovakve aktivnosti građani već mogu da osjete benefit od izgradnje autoputa.

Predstavnici kompanije CRBC kazali su da su svjesni koliko je obrazovanje važno za napredak svakog društva te da je kvalitetan obrazovni sistem, uz dobre škole, jedan je od temelja na kojim počivaju razvijene zajednice. 

„Zbog toga je kineska kompanija CRBC, izvođač radova na autoputu Bar-Boljare, pomogla rekonstrukciju OŠ ,,Šćepan Đukić“ u Lijevoj Rijeci, kako bismo stvorili još bolje uslove za sve njene učenike. Izvođenje radova uz donaciju školskog pribora i  sportske opreme koštalo je oko 20.000 eura. Radovi su obuhvatili rekontrukciju krova i krečenje fasade, a izveli su ih naši zaposleni“, istakli su iz CRBC.

Direktorica OŠ ,,Šćepan Đukić” Mila Čaveliš zahvalila je na donaciji i izrazila zadovoljstvo što će i učenici i nastavnici raditi u mnogo ljepšim uslovima. 

Svečanosti su prisustvovali I generalni direktor CRBC Montenegro Branch, Gao Liang, ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Zhivei, i sekretar Skupštine Glavnog grada, Veselin Vukčević.

Izvor: cdm.me