Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Wu Bangguo započeo posjet Hrvatskoj

Wu Bangguo započeo posjet Hrvatskoj


Na poziv predsjednika hrvatskog Sabora Borisa Šprema, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo 17. svibnja je stigao u Zagreb i započeo službeni prijateljski posjet Hrvatskoj. Hrvatski čelnici na čelu s predsjednikom Sabora Borisom Špremom su dočekali Wu Bangguoa i njegovu delegacij

Na poziv predsjednika hrvatskog Sabora Borisa Šprema, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo 17. svibnja je stigao u Zagreb i započeo službeni prijateljski posjet Hrvatskoj.

Hrvatski čelnici na čelu s predsjednikom Sabora Borisom Špremom su dočekali Wu Bangguoa i njegovu delegaciju u zračnoj luci, gdje se Wu obratio govorom, ističući da kineska strana visoko cijeni odnose s Hrvatskom, Hrvatsku smatra pouzdanim i dobrim prijateljem i partnerom u jugoistočnoj Europi, te da prigodom 20-te godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja, Kina želi zajedno s hrvatskom stranom promicati kinesko-hrvatske sveobuhvatne suradnjičke partnerske odnose i nastaviti njihov razvoj na temelju principa međusobnog poštovanja, ravnopravnosti i uzajamne koristi.

Tijekom posjeta Wu Bangguo će se susresti s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem, predsjednikom Sabora Borisom Špremom kao i drugim čelnicima hrvatske strane, široko će razmijeniti mišljenja o bilateralnim odnosima, parlamentarnim razmjenama i drugim pitanjima od zajedničkog interesa. On će također sudjelovati na prijemu povodom 20-te godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske i otvaranju Konfucijskog instituta na Zagrebačkom sveučilištu, te obići neka hrvatska poduzeća.

Ove godine obilježava se 20-ta godišnjica od uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske, a dvije su strane uspostavile sveobuhvatne suradničke partnerske odnose od 2005 godine.

Wu Bangguo je započeo posjet Hrvatskoj nakon uspješnog službenog prijateljskog posjeta Nizozemskoj.

Izvor:croatian.cri.cn