Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Wu Bangguo se susreo s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem

Predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo tijekom lužbenog posjeta Republici Hrvatskoj 19.svibnja u Zagrebu je istaknuo kako Kina podržava kineska ulaganja u razvoj hrvatske industrije, posebice u hravtsku brodogradnju, željeznice, elektrane te je pozvao kineske državljane da dođu u tur
Wu Bangguo se susreo s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo tijekom lužbenog posjeta Republici Hrvatskoj 19.svibnja u Zagrebu je istaknuo kako Kina podržava kineska ulaganja u razvoj hrvatske industrije, posebice u hravtsku brodogradnju, željeznice, elektrane te je pozvao kineske državljane da dođu u turstički posjet Hrvatskoj.

Tog dana se Wu Bangguo susreo s predsjednikom Hrvatske, Ivom Josipovićem. Tom prilikom je istaknuo čvrste uzajamne političke temelje, gdje hrvatska čvrsto podupire politiku "jedne Kine", kada su u pitanju pretenzije Tajvana, Xinjianga,Tibeta i ljudskih prava. Kina pozdravlja razvojni put koji je odabrala Hrvatska te vanjsku i unutrašnju politiku, te joj je izrazila veliku podršku na nastavku razvoja u sklopu Europske unije.

Wu Banguo je izjavio kako se sve više unapijeđuje trgovinska suradnja između dviju država, ujedno istaknuvši odličan zempljopisni polažaj Hrvatske, njezine drvne i vodene bogate izvore, turistički potencijal, brodogradnju, farmaceutsku industriju i dr.razvijena i prespektivna područja.

Prošlogodišnja su kineska ulaganja u inozemstvu premašila 60 milijardi američkih dolara, gdje je broj kineskih turista nadmašio 70 milijuna. Potrebno je da obje strane osnaže tradicionalno prijateljstvo i prošire suradnju, posebice kada obje zemlje obilježavaju 20 godina od uspostave diplomatskih veza, kako bi se povećala međusobna ulaganja, turistička razmijena i suradnja u brojnim drugim područjima.

Wu Bangguo je izrazio nadu da će dvije zemlje nadalje jačati suradnju u područjima obrazovanja, znanosti, kulture, turizma i sporta, kako bi se produbljivalo međusobno upoznavanje dvaju naroda, posebno mladih ljudi dviju zemalja, kao i razvijalo tradicionalno prijateljstvo između Kine i Hrvatske iz generacije u generaciju.

Josipović je rekao da se Hrvatska i Kina zalažu za mirne i prijateljske odnose i suradnju. Hrvatska visoko cijeni kinesku miroljubivu vanjsku politiku te se iskreno divi velikim uspjesima koje je Kina postigla na područjima gospodarstva i društva. Hrvatska strana želi i dalje s Kinom održavati razmjene na visokom nivou i jačati suradnju u trgovini, investicijama , izgradnji infrastrukture, turizmu i drugu uzajamnokorisnu suradnju. Josipović je ponovio da Hrvatska odlučno inzistira na politici "jedne Kine".

Izvor:croatian.cri.cn