Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Wu Bangguo: Privredna i trgovinska suradnja trebaju biti važan dio sadašnijh odnosa između Kine i Hrvatske

Wu Bangguo: Privredna i trgovinska suradnja trebaju biti važan dio sadašnijh odnosa između Kine i Hrvatske


Predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo koji boravi u službenom prijateljskom posjetu Hrvatskoj, 18. svibnja je izjavio da dobri politički odnosi otvaraju mogućnosti daljnjeg produbljivanja privredne i trgovinske praktične suradnje između Kine i Hrvatske, te da privredna i trgovinska

Predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo koji boravi u službenom prijateljskom posjetu Hrvatskoj, 18. svibnja je izjavio da dobri politički odnosi otvaraju mogućnosti daljnjeg produbljivanja privredne i trgovinske praktične suradnje između Kine i Hrvatske, te da privredna i trgovinska suradnja trebaju biti važan dio razvoja odnosa između Kine i Hrvatske u sadašnjoj fazi.

Wu Bangguo se istog dana susreo s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem. U razgovoru s hrvatskim premijerom, Wu je rekao da Kina i Hrvatska trebaju dalje povećati bilateralni trgovinski obim i postupno rješavati pitanje trgovinske neuravnotežnosti. Kineska strana podstiče i podržava kineska poduzeća na što veći uvoz hrvatske robe, također se očekuje da će hrvatska strana aktivno sudjelovati na sajmovima, izložbama kao i drugim trgovinskim akcijama koje priprema kineska strana, kako bi jačalo reklame i promocije hrvatskih proizvoda.

Wu je rekao da su kineska poduzeća vrlo konkurentna i iskusna u infrastrukturnim izvedbama, a u Hrvatskoj postoji velika potražnja za poboljišanjem luka i željeznica, izgradnje električna centrale, te u ovom području postoji veliki potencijal suradnje, a ključna su praktična i ostvarljiva sredstva financiranja. Wu je također predložio da može sadašnji privredni i trgovinski suradnički mehanizam između dvije Vlade igrati veliku ulogu, i postati platformom za povećanje međusobnih ulaganja i privračenja poduzeća dviju zemalja kako bi međusobno surađivala, naročito među onim srednjim i malim poduzećima.

Zoran Milanović je rekao da hrvatska Vlada očekuje sve jaču privrednu i trgovinsku suradnju s Kinom, da želi jačati kontakte i koordinaciju s kineskom Vladom, ulagati napore u suradnju u područjama infrastrukture, turizma, itd., te da želi realizirati neke velike projekte, kako bi se obostrana praktična suradnja razvijala u širim oblastima i višem nivou.

Izvor:croatian.cri.cn