Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Wang Yi pozvao na bližu suradnju s Hrvatskom

Wang Yi pozvao na bližu suradnju s Hrvatskom


PEKING, 6. studenog (Xinhua) -- Wang Yi, kineski ministar vanjskih poslova u utorak je održao sastanak s Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom vlade Republike Hrvatske. Wang je prilikom sastanka održanog u kineskoj prijestolnici pozvao na bližu suradnju s najnovijom zemljom članicom Europske unije. Kineski min

PEKING, 6. studenog (Xinhua) -- Wang Yi, kineski ministar vanjskih poslova u utorak je održao sastanak s Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom vlade Republike Hrvatske. Wang je prilikom sastanka održanog u kineskoj prijestolnici pozvao na bližu suradnju s najnovijom zemljom članicom Europske unije.

Kineski ministar vanjskih poslova istaknuo je kako dvije zemlje imaju dobre izgleda za širenje suradnje na obostranu korist obzirom na važan geografski položaj Hrvatske koji zahtijeva ulaganja u infrastrukturu te obilje turističkih resursa.

Wang je izjavio kako Kina pridaje veliku važnost odnosima s Europom te je izrazio nadu da im Hrvatska, kao nova članica EU-a, može donijeti novu dozu vitalnosti.

Pusić, koja je između ostalog ministrica vanjskih i europskih poslova, istaknula je kako su za hrvatsku vanjsku politiku odnosi s Kinom prioritetni. Ona je pozvala na više suradnje između dvije države u područjima poput kulture, turizma i obrazovanja dodajući kako je Hrvatska voljna jačati plan suradnje između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

Izvor: croatian.cri.cn