Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vukosavljević u Pekingu o kulturnoj saradnji Srbije i Kine


Prostor za veće prisustvo srpske kulture u Kini

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i ministar kulture Kine Luo Šugang ocenili su u Pekingu da postoji prostor za veće prisustvo srpske kulture u Kini, što bi doprinelo daljem učvršćivanju tradicionalnih bliskih odnosa dve zemlje, saopštilo je danas Ministarstvo kulture. Na sastanku dva ministra konstatovano je obostrano zadovoljstvo zbog izuzetno dinamične saradnje Srbije i Kine u oblasti kulture, koja se pored bilateralnog nivoa razvija i u okviru platforme Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Vladan Vukosavljević i ministar kulture Kine Luo Šugang"Posebno je istaknut značaj buduće Kulturne sezone Srbije u Kini 2017. godine, tokom koje će biti održani brojni i raznovrsni kulturni programi širom Kine", navodi se u saopštenju.

Vukosavljević je imao i odvojen susret sa ministrom državne administracije za štampu, izdavaštvo, radio, film i TV Kine Cai Fučaouom, na kome je naglasak stavljen na inteziviranje saradnje u oblasti kulturnih industrija, posebno izdavaštva.

Na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Pekinga nadležnim za kulturu Vang Ningom istaknut je značaj saradnje glavnih gradova dve zemlje i bilo je reči o planiranom festivalu srpskog filma u Pekingu.

Pozitivnom je ocenjena i kineska inicijativa da se organizuje Prolećni festival, odnosno proslava Kineske nove godine u Srbiji, piše u saopštenju.

U Pekingu je u toku Medjunarodni sajam knjiga (do 28. avgusta), na kojem je počasni gost Srbija, uz 15 zemalja centralne i istočne Evrope.

Izvor: blic.rs