Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vuk Jeremić se susreo sa Sji Đinpingom

Vuk Jeremić se susreo sa Sji Đinpingom


Danas su se u Pekingu susreli kineski potpredsednik Sji Đinping i predsedavajući 67. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić. Sji Đinping je rekao da u komplikovanoj međunarodnoj situaciji Ujedninjene nacije imaju sve značajniju ulogu. Odnosi između Srbij

Danas su se u Pekingu susreli kineski potpredsednik Sji Đinping i predsedavajući 67. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić. Sji Đinping je rekao da u komplikovanoj međunarodnoj situaciji Ujedninjene nacije imaju sve značajniju ulogu. Odnosi između Srbije i Kine su veoma duboki, rekao je Sji, političko poverenje između dveju strana je takođe duboko, a praktična saradnja se neprekidno povećava. Kina i Srbija uspešno sarađuju po svim međunarodnim pitanjima i međusobno se podržavaju, naglasio je Sji i dodao da je Kina spremna da zajedno sa Srbijom uloži dodatne napore radi daljeg jačanja odnosa strateškog partnerstva.

Jeremić je rekao da će akcenat rada 67. zasedanja biti pitanje održivog razvoja. On je visoko ocenio doprinos Kine u radu Ujedinjenih nacija. Vuk Jeremić je istakao da je saradnja Srbije i Kine na svim poljima veoma uspešna i izrazio nadu da će i dalje jačati odnosi strateškog partnerstva i tradicionalnog prijateljstva između dveju zemalja.

Izvor:serbian.cri.cn