Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vujanović odlikovao ambasadora Kine

Vujanović odlikovao ambasadora Kine


PODGORICA – Predsjednik Filip Vujanović odlikovao je odlazećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori Ži Žaolina Ordenom crnogorske zastave drugog stepena zbog ličnog doprinosa dobrim odnosima dvije zemlje. Žaolina su danas, u odvojenim sasatancima, primili i premijer Milo Đukanović i predsjednik Skupštine Ranko Krivo

PODGORICA – Predsjednik Filip Vujanović odlikovao je odlazećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori Ži Žaolina Ordenom crnogorske zastave drugog stepena zbog ličnog doprinosa dobrim odnosima dvije zemlje. Žaolina su danas, u odvojenim sasatancima, primili i premijer Milo Đukanović i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Oproštaj Vujanović - Ži Žaolin

Vujanović je iskazao posebno zadovoljstvo što će kineska kompanija koja je na tenderu dobila izgradnju putu Podgorica-Mateševo uskoro početi izgradnju te kapitalno važne saobraćajnice, kao i što će u Kinu uskoro biti završena dva broda naše trgovačke mornarice.

- Predsjednik je iznio poštovanje za podršku i pomoć Kini u brojnim projektima, kao i u donacijama koje su bile značajne posebno u lokalnim jedinicama – navodi se u saopštenju kabineta predsjednika.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom između Crne Gore i Kine tokom diplomatskog mandata ambasadora Žaolina, kao i postignutim rezultatima na unapređenju tradicionalno prijateljskih odnosa.

- Posljednjih godina, na temelju kvalitetnog međudržavnog prijateljstva, razvijen je novi model ekonomske saradnje koji dodatno učvršćuje naše odnose – kazao je premijer Đukanović.

Žaolin ukazao je na veliki značaj podrške Vlade Crne Gore, koju je imao tokom obavljanja diplomatske misije, ocjenjujući da je unapređenje odnosa rezultat zajedničkog djelovanja dvije države.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić zahvalio je ambasadoru Kine na saradnji i partnerskom odnosu, tokom njegovog službovanja u Crnoj Gori.

- Maloj Crnu Gori, po broju, puno znači kada zna da ima prijatelje u tako velikoj Kini – istakao je Krivokapić.

Žaolina je u Skupštini primio i potpredsjednik parlamenta Branko Radulović, prilikom čega je izraženo zadovoljstvo dobrom saradnjom dvije zemlje na svim poljima – naučnom, istarživačkom, prosvjetnom.

Izvor: pobjeda.me