Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vučić svečano otvorio rumski “Everest production”


U Rumi je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije EverRest production

U Rumi je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije “EverRest production”, a premijer Aleksandar Vučić izrazio je ponos što se to događa na najveći srpski praznik, Vidovdan, te što je u prilici da otvori fabriku koja će u kratkom vremenu zaposliti 1.200 ljudi. “Počeli smo da gradimo našu srpsku planinu uspeha”, rekao je premijer, ne krijući zadovoljstvo otvaranjem fabrike u kojoj će u prvoj fazi posao naći 300 ljudi, a kasnije još 900.

Vučić je podsetio da je trenutno na birou rada u Rumi oko 6.000 ljudi, i dodao da će nakon završetka ove i daljih planiranih investicija taj procenat biti značajno niži, što su velike stvari za našu zemlju:

 

Vučić svečano otvorio rumski “Everest production”

 

“Vidovdani naše budućnosti”, rekao je predsednik Vlade Srbije. On je ukazao da mu je direktor kompanije “HealtCare Europe” Aleksandar Andersen Podravac rekao da će proizvodnja memorijske pene ove fabrike značiti povećanje BDP-a Srbije u tekstilnoj industriji za 30 odsto.

“Nastavićemo tim putem i ovo pokazuje da vaš put ide uzlaznom linijom kad sprovodite teške mere, a imate jasan program i plan, kada imate viziju, ali i pokazuje da bezbolna rešenja nisu uvek najbolja”, poručio je Vučić.

“Počeli smo da pravimo i gradimo našu srpsku planinu uspeha”, podvukao je on.

On je pohvalio i opštinu Ruma, podsećajući da je još pre dve godine bila u minusu od 500 miliona, a da sada nema manje od 100 miliona na svom računu, što je rezultat posvećenosti.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija postati jedan od lidera na evropskom tržištu, ističući da će proizvode fabrike u Rumi kupovati na tržištima od Velike Britanije, preko Afrike, do Bliskog istoka.

Podravac je, izražavajući zahvalnost Vladi Srbije i opštini Ruma, naglasio da je ovaj projekat dokazao da je moguće sve ostvariti ako se marljivo radi kao Kinezi, razmišlja inovativno kao Danci, a sve to uz srpski inat. Ova fabrika, prema njegovim rečima, izgrađena je od strane projektnog tima od svega 11 ljudi i za svega osam meseci, dva meseca pre roka.

Vlasnik kineske kompanije “Healtcare” Zangen Ni rekao je da je njegov život promenila 1999.godina, kada su Kina i SAD počele da imaju loše odnose, i kada je bio besan na američku administraciju koja je napala Srbiju. To ga je navelo da se prekvalifikuje, te je tada došao u dodir sa jastukom od memorjske pene, proizvedne u Skandinaviji, što ga je navelo da započne sopstveni biznis. “Pre 16 godina dešavanja u ovoj zemlji promenila su moj nacicn razmišljanja i moj život. Svet je mali, kao što pokazuje moj put i sada smo fabrikom u Srbiji zatvorili pun krug”, poručio je on.

“Mi nismo samo običan investitor, već ćemo biti partner koji će poslovati sa punim poštovanjem kulture i društva, vodeći racucna da ne zagađujemo životnu sredinu”, dodao je ukazujući da će uslišiti molbu premijera da se pojača ovdašnja proizvodnja. Vlasnik danask ekompanije “EverRest” Kristian Frismodt istakao je da ova fabrika ima veliki značaj, jer je prva fabrika van Kine, i ujedno prvi zajednički projekat kineske i danske kompanije, koja treba da omogući penetraciju evropskog tržišta.

“Verujemo da je ovo samo početak. Uveren sam da ćemo za par godina imati još veći pogon. Fabrika je izgrađena u rekordnom roku i time ste dokazali da ste vredni našeg poverenja”, podvukao je on. Ambasador Kine Li Mančang naglasio je da je ova moderna fabrika još jedan dokaz da Kina može da sarađuje sa svim zemljama koje žele da invetsiraju u Srbiju.

“Mislim da je ova kompanija tek “prva Lasta” što se tiče saradnje Kine i Srbije. Doćiće puno kineskih kompanija koje će ulagati u Srbiju”, uveren je kineski ambasador dodajući da sve što će sve su obećali predstavnici kineske vlade biti realizovano. Ambasador Danske Mihael Borg-Hansen je izrazio uverenje da su investitori odabrali dobru lokaciju i da će biti dobar primer ekonomskog angažovanja.

Prema njegovim rečima Srbija postaje kapija na tržištu u ovom regionu. Otvaranju nove fabrike memorijske pene u Rumi prisustvovao je i ministar privrede Željko Sertić, koji je sa predsednikom opštine Ruma Slađanom mančićem i direktorom “HealtCare Europe” Aleksandrom Andersenom Podravcem potpisao Memorandum o saradnji o ulaganju u drugu fazu projekta i proširenje proizvodnog pogona.

Fabrika će zaposliti u prvoj fazi 300 radnika, a reč je o investiciji vrednoj 15 miliona evra i izgradnji proizvodnog pogona od 28.880 m2.

Projekat je u četiri faze, a podrazumeva ulaganje od 50 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika.

Predsednik kineske kompanije “Healthcare” Zangen Ni i vlasnik danske kompanije “Everrest” Kristian Frismodt, kao i direktor “Healtcare Europe” Aleksandar Andersen Podravac istakli su da je Srbija izabrana za regionalni proizvodni centar zbog njenog strateškog položaja, a novi proizvodni pogon u Rumi će snabdevati evropsko tržište, Rusiju, Bliski istok, Severnu Ameriku.

Proizvodnja memorijske pene za jastuke i dušeke je ekološki bezbedna, a fabrilka će se snabdevati sirovinama sa domaćeg trzišta, najavili su predstavnici kompanija.

Kompanija “EverRest production” osnovana je 2012. u Novom Sadu, kao rezultat zajedničkog ulaganja danske kompanije “Everrest” i kineske kompanije “Healthcare Co.Ltd”, koja je svetski lider u proizvodnji memorijske pene, te je ova investicija od neprocenjivog značaja za jačanje srpske ekonomije.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni Rumska petlja.

Predstavništvo “Healthcare Co.Ltd” se nalazi u Rugaou, u kineskoj provinciji Jiangsu.

“Healthcare Co. Ltd” najvećim delom proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, ali i CNC mašine za sečenje poliuretana. Tokom poslednjih nekoliko godina “Healthcare Co. Ltd” je ojačao svoj položaj u Kini uz pomoć brenda MLILY.

Poslednjih godina “Healthcare” je udvostručio svoju veličinu i trenutno ima više hiljada zaposlenih u Kini u sferi svojih različitih poslovanja.

Predstavništvo “Everrest Aps” se nalazi u Arhusu u Danskoj.

“Everrest” proizvodi i prodaje jastuke i dušeke za velike maloprodajne objekte u Evropi. “Everrest” je najveći prodajni zastupnik “Healthcare Co” u Evropi i prodaje u oko 17 država u Evropi, što čini 30 odsto ukupnog proizvodnog obima kompanije “Healthcare”.

Pored Evrope, kompanija posluje i na američkom tržištu, kroz poslovnicu u Kaliforniji.

Izvor: sremskevesti.rs