Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vučić i Li Mančang o samitu u Kini i izgradnji pruge Beograd-Budimpešta

Vučić i Li Mančang o samitu u Kini i izgradnji pruge Beograd-Budimpešta


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, sa kojim je razgovarao o predstojećem četvrom Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, sa kojim je razgovarao o predstojećem četvrom Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Samit će 24. i 25. novembra biti održan u gradu Sudžou, posle kojeg će biti realizovana i bilateralna poseta srpskog premijera Narodnoj Republici Kini, na poziv kineskog premijera Li Kećanga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Sastanak Li Manchang - VučićSrpski premijer i kineski ambasador konstatovali su da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju i da ekonomska saradnja napreduje, kao i da se realizuju dogovori postignuti tokom prošlogodišnje posete kineskog premijera Srbiji.

Premijer Vučić i ambasador Li Mančang razgovarali su o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije, navedeno je u saopštenju.

Izvor: blic.rs