Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vučević primio monahe kineskog manastira Šaolin

Vučević primio monahe kineskog manastira Šaolin


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primili su monahe manastira Šaolin iz Kine, koji su učestvovali u programu Međunarodnog festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primili su monahe manastira Šaolin iz Kine, koji su učestvovali u programu Međunarodnog festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević". Monasi manastira Šaolin iz KineNOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primili su monahe manastira Šaolin iz Kine, koji su učestvovali u programu Međunarodnog festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević".

Festival viteštva održan je pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, a organizovan je u susret značajnom jubileju – 600 godina manastira Manasija.

 "Velika mi je čast što je Novi Sad domaćin monasima manastira Šaolin, jer je povezivanje različitih kultura i religija najbolji put ka stvaranju pravih vrednosti i humanijeg društva", rekao je Vučević, obraćajući se monasima manastira Šaolin.

Prema njegovim rečima cilj festivala viteštva je promocija srpske kulture i baštine, ali i ljudskih vrlina kao što su nesebičnost, praštanje i zaštita slabijeg. 

"Sa kineskim gradom Čang Čunom Novi Sad neguje pobratimske odnose i veoma blisku saradnju, pa je to razlog više da se posebno radujemo današnjoj poseti", istakao je Vučević.

Mladi monasi Šaolina tokom boravka u Novom Sadu, u organizaciji Grada i uz podršku Turističke organizacije Grada Novog Sada, posetiće fruškogorske manastire, Grgeteg i Krušedol, kao i jedan od simbola Novog Sada - Petrovaradinsku tvrđavu. 

Gosti iz Kine su se zahvalili predstavnicima Novog Sada na srdačnom prijemu i izrazili zadovoljstvo zbog prilike da se upoznaju sa lokalnim znamenitostima.

Dvodnevni festival viteštva "Despot Stefan Lazarević" završen je danas.

Izvor: tanjug.rs