Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

VTB banka Beograd uspostavlja saradnju sa kineskom VTB Šangaj

VTB banka Beograd uspostavlja saradnju sa kineskom VTB Šangaj


VTB banka Beograd objavila je da je u procesu otvaranja nostro računa u članici grupe VTB Šangaj u Kini, čime će dobiti pristup jednom od najvećih finansijskih tržišta Azije.

VTB banka Beograd objavila je da je u procesu otvaranja nostro računa u članici grupe VTB Šangaj u Kini, čime će dobiti pristup jednom od najvećih finansijskih tržišta Azije. Početkom 2015. godine u Srbiji je doneta odluka o uvođenju kineske valute - kineskog juana renminbija (CNY) na listu dozvoljenih valuta za trgovanje na domaćem tržištu i tako otvorena mogućnost direktnog platnog prometa sa Republikom Kinom. Preko računa VTB banke Beograd u Šangaju klijenti će moći sa svojim partnerima da ugovore plaćanja po osnovu uvoza u izvornoj kineskoj valuti (CNY), čime će se zaštititi od rizika cena proizvoda izraženih u drugim međunarodnim valutama (USD, EUR), navedeno je u saopštenju banke.

Za građane (fizička lica) koji su klijenti VTB banke Beograd pogodnost se ogleda u mogućnosti primanja i slanja sredstava izraženih u kineskom juanu, u skladu sa važećim propisima.

Predsednik Izvršnog odbora VTB banke Beograd Markus Ferstl istakao je da je ta banka u tekućoj godini ostvarila učešće na domaćem tržištu u kupoprodaji ruske rublje u iznosu od 37,7%, a predviđanja su da će nakon otvaranja računa kod VTB Šangaj sličan rezultat ponoviti i u vezi sa kupoprodajom kineske valute.

Izvor: ekapija.com