Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vranac koče visoke uvozne carine u Kini

Vranac koče visoke uvozne carine u Kini


Plantaže planiraju značajnije da povećaju izvoz u Kinu, ali im problem predstavljaju velike takse na uvoz, koje višestruko povećavaju cijene vina

Plantaže planiraju značajnije da povećaju izvoz u Kinu, ali im problem predstavljaju velike takse na uvoz, koje višestruko povećavaju cijene vina, kazali su Pobjedi iz ove kompanije komentarišući otvaranje crnogorske vile i izložbenog paviljona u gradu Nimbou u ovoj velikoj zemlji. Novinari koji su nedavno boravili u Kini, pronašli su "vranac“ u prodaji flaša 1060 juana ili 160 eura.

 

Vranac

 

Iz ove podgoričke kompanije kažu da bi trebalo slijediti primjer nekih zemalja, poput Čilea i Australije, koje su uspjele da ispregovaraju sa kineskom vladom ukidanje carine na uvoz vina.

"Kina je strateško tržište naše kompanije. Od početka našeg izvoza u ovu daleku destinaciju, odnosno od 2008. bilježimo konstantan rast izvoza. Naša očekivanja su da će za šest mjeseci ove godine rast izvoza biti oko 30 odsto i da ćemo imati na kraju godine izvoz veći od milion eura", saopštili su iz Plantaža.

Strategija izvoza je, kažu oni, bazirana na autohtonoj sorti "vranac“ koju Kinezi prepoznaju i bivaju joj sve više lojalni.

"Posebno se ističe vino "pro corde“ koje Kinezi percipiraju kao kvalitetan proizvod, koji se odlično slaže uz kinesku hranu", kažu u Plantažama.

Kod mnogih kompanija, kažu, postoji interesovanje za uvoz Plantažinih vina u Kinu.

"Očekujemo da uskoro proširimo distributivnu mrežu na većinu kineskih provincija", najavljuju iz ove kompanije

Izvor: cdm.me