Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vlada Srbije sutra potpisuje ugovor sa kineskom kompanijom CMEC

Vlada Srbije sutra potpisuje ugovor sa kineskom kompanijom CMEC


Vlada Srbije odobrila je drugu fazu modernizacije Termoelektrane i kopova "Kostolac", kojom je predviđena gradnja nove termoelektrane u Kostolcu, snage 350 megavata, potvrđeno je Tanjugu u Nemanjinoj 11. Vlada je, na sednici održanoj prošle nedelje, dala saglasnost na odluku Upravnog odbora Elektroprivrede Sr

Vlada Srbije odobrila je drugu fazu modernizacije Termoelektrane i kopova "Kostolac", kojom je predviđena gradnja nove termoelektrane u Kostolcu, snage 350 megavata, potvrđeno je Tanjugu u Nemanjinoj 11.

Vlada je, na sednici održanoj prošle nedelje, dala saglasnost na odluku Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS), kojom je toj kompaniji odobreno potpisivanje ugovora sa kineskom kompanijom CMEC za gradnju novog termobloka u Kostolcu i proširenje kopa Drmno sa devet na 12 miliona tona uglja godišnje.

Potpisivanje ugovora najavljenoje za sredu, 20. novembar u Vladi Srbije, rečeno je Tanjugu u EPS-u. Ukupna vrednost druge faze paket aranžmana, koji se u Kostolcu sprovodi u saradnji sa kineskim partnerima je 715,6 miliona evra. Novi termo blok u Kostolcu, snage 350 megavata, trebalo bi da bude na mreži do kraja 2019. godine. U EPS ističi da je ta odluka istorijska, jer je poslednji blok u EPS-u pušten u rad pre 23 godine.

Izvor: serbian.cri.cn