Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vlada Srbije pojednostavljuje postojeći vizni režim za kineske turiste

Vlada Srbije pojednostavljuje postojeći vizni režim za kineske turiste


Vlada Srbije pojednostaviće postojeći vizni režim, kako bi kineski turisti brže i lakše dolazili do srpskih viza. Ovo je za Kineski međunarodni radio izjavio dr Goran Petković, državni savetnik u srpskom Ministarstvu finansija i privrede. Primećeno je, kaže Petković, da bi ulazak kineskih turista sa še

Vlada Srbije pojednostaviće postojeći vizni režim, kako bi kineski turisti brže i lakše dolazili do srpskih viza. Ovo je za Kineski međunarodni radio izjavio dr Goran Petković, državni savetnik u srpskom Ministarstvu finansija i privrede.

Primećeno je, kaže Petković, da bi ulazak kineskih turista sa šengenskim vizama, zatim onih koji dolaze po pozivu i vlasnika nosilaca službenih isprava u Srbiju mogao da bude znatno pojednostavljen, ako se uspostavi bolja saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i osam srpskih agencija koje nude aranžmane kineskim turistima.

Ovim povodom, 7. decembra u Privrednoj komori Srbije održan je sastanak sa predstavnicima ovih ministarstava i turističkim radnicima. Uspostavljena je saradnja i koordinacija po ovom pitanju, pa se očekuje da će prve pogodnosti pojednostavljenja postojećeg viznog režima kineski turisti osetiti već od januara 2013. godine.

Izvor:serbian.cri.cn