Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vlada Kine poljoprivrednicima u Distriktu donirala 9 traktora

Vlada Kine poljoprivrednicima u Distriktu donirala 9 traktora


Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade podijelilo je danas u Distriktu devet traktora sa svim osnovnim priključcma, tri motokultivatora, motorne pile, laktofrize i posude za mlijeko, koje je prošle godine donirala Vlada Kine

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade podijelilo je danas u Distriktu devet traktora sa svim osnovnim priključcma, tri motokultivatora, motorne pile, laktofrize i posude za mlijeko, koje je prošle godine donirala Vlada Kine za održivi povratak u BiH. Šef Pododjeljenja za poljoprivredu Ferhat Ćejvanović objasnio je da je odlukom Savjeta ministara BiH ta donacija nakon velikih prošlogodišnjih poplava prenamijenjena za porodice čija imovina je poplavljena.

"Nakon provedenih svih procedura danas je izvršena podjela tih traktora, priključaka i ostalih doniranih uređaja, čija je ukupna vrijednost nekoliko stotina hiljada maraka", rekao je Ćejvanović novinarima.

Poljoprivrednik iz Vučilovca Radovan Ostojić, koji je preuzeo traktor, prikolicu i druge pripadajuće priključke, kaže da se danas, nakon puno nedaća koje su zadesile njegovu porodicu i komšije, prvi put istinski obradovao.

"Zahvalan sam narodu Narodne Republike Kine i Vladi Brčko distrikta što su nam ovo sve omogućili. Traktori su po snazi srednje kategorije, ali će dobro doći za domaćinstvo na manjim obradivim površinama", rekao je Ostojić.

Za Nusreta Imamovića iz Maoče današnja donacija u vidu traktora s priključcima predstavlja napredak i modernizaciju mehanizacije.

"Iskreno, kad sam se prijavio na javni poziv za ovu donaciju, nisam baš očekivao da ću biti izabran. Ova mehanizacija dobro će mi doći za obradu voćnjaka", rekao je Imamović, koji obrađuje 40 dunuma zemlje uglavnom pod voćnjacima.

 

Izvor: infobrcko.com