Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vizija Kine za 2020.: Govor veleposlanika Shena o zaključcima 18. Kongresa KPK


Na poziv Fakulteta za međunarodne odnose i diplomaciju Dag Hammarskjold, g. Shen Zhifei, kineski veleposlanik u Hrvatskoj je održao govor studentima i profesorima o "Viziji Kine za 2020." donoseći zaključke netom završenog 18.Partijskog kongresa U Kini. Kineski veleposlanik je zadivljujućim brojkama iznio post

Na poziv Fakulteta za međunarodne odnose i diplomaciju Dag Hammarskjold, g. Shen Zhifei, kineski veleposlanik u Hrvatskoj je održao govor studentima i profesorima o "Viziji Kine za 2020." donoseći zaključke netom završenog 18.Partijskog kongresa U Kini.

Kineski veleposlanik je zadivljujućim brojkama iznio postignuća Kine u posljednjem desetljeću , od snažnog gospodarskog rasta, dopirnosa globalnoj ekonomiji, poboljšanju kavlietet života običnih ljudi i postignućima znanosti.

Također je iznio konkretne ciljeve razvoja do 2020. donesene tijekom 18.Partijskog kongresa, posebno o udvostručenju primanja, urbanizaciji, izmjeni modela rasta i ekološkoj civilizaciji zvanoj "prekrasna Kina".

Zadani ciljevi i poduzete nove mjere dati će novi polet održivom razvoju Kine i njezinom gospodarskom razvoju ujedno omogućivši razvoj i svima ostalima.

Na putu realizacije ciljeva do 2020. glavni prinicip se oslanja na put socijalizma s kineskim karakteristikama utemeljen na znanosti. Kina će oduvijek igrati pozitivnu ulogu u održavanju svijetskog mira i promociji zajedničkog razvoja i boljitka.

Veleposlanik Shen ovom je prilikom također odgovarao na pitanja profesora i studenata o pitanjima kao što su otočje Diaoyu, Tajvan, Sirija, planiranje obitelji, sino-eruopski odnosi i kineska ulaganja u Hrvatskoj.

Studenti i profesori zahvalili su se veleposlaniku na njegovom izlaganju rekavši da će biti od velike pomoći za mlade koji rade u diplomaciji kako bi bolje razumijevali kineski jedinstveni razvoj i njezinu ulogu u svijetu.

Izvor: croatian.cri.cn