Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vize glavna prepreka širenju saradnje

Vize glavna prepreka širenju saradnje


Najveću prepreku dolasku kineskih turista u Srbiju i zemlje regiona predstavlja vizni režim, konstatovano je u susretu predstavnika Srbije sa kineskim organizatorima putovanja, na Sajmu turizma u Šangaju, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS). Na sajmu u Kini, održanom od 14. do 18. novembra, konst

Najveću prepreku dolasku kineskih turista u Srbiju i zemlje regiona predstavlja vizni režim, konstatovano je u susretu predstavnika Srbije sa kineskim organizatorima putovanja, na Sajmu turizma u Šangaju, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Na sajmu u Kini, održanom od 14. do 18. novembra, konstatovano je da turisti sa dalekih destinacija uglavnom dolaze sa namerom da posete više zemalja, pa svako dodatno viziranje pasoša, pored relativno efikasne procedure u zemljama šengenskog sporazuma, predstavlja faktor isključenja Srbije kao destinacije, kaže se u saopštenju TOS-a.

Nacionalna viza, nezavisno od vize za zemlje potpisnice šengenskog sporazuma, predstavlja nepremostivu prepreku "uključenja" srpskog proizvoda u paket putovanja po zemljama regiona, ističu u TOS-u.

Prezentacija turizma Srbije, bila je veoma zapažena, a uoči prvog dana Sajma, zamenik direktora međunarodne saradnje u Državnoj upravi za turizam, Ksiong Šanhua ( Xiong Shanhua) je zajedno sa kineskim novinarima obišao izložbeni prostor Srbije, u prisustvu državnog sekretara za turizam Gorana Petkovića i direktorke TOS-a Gordane Plamenac.

Izvor: serbian.cri.cn