Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Visok nivo saradnje sa Kinom u oblasti pravosuđa


Ambasador Kine je čestitao Neli Kuburović na imenovanju za ministra pravde

Beograd, 14. septembar 2016. godine – Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang ocenili su danas da Srbija i Kina imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, kao i da su njihovi politički odnosi na izuzetno visokom nivou. Na sastanku je istaknuto da su dve zemlje u proteklom periodu potpisale veliki broj sporazuma, koji će unaprediti saradnju dveju država u svim društvenim oblastima, a posebno kada je u pitanju interesovanje potencijalnih kineskih investitora za Srbiju.

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović i ambasador Kine u Srbiji Li MančangAmbasador Kine je čestitao Kuburović na imenovanju za ministra pravde, istakavši da očekuje punu saradnju resornih ministarstava dveju zemalja.

U tom kontekstu, u razgovoru je ukazano na to da su Kina i Srbija u proteklom periodu već intenzivirale saradnju u oblasti pravosuđa, budući da je delegacija sudija iz Kine bila u poseti srpskim pravosudnim institucijama, a predstavnici našeg pravosuđa su uzvratili posetu.

Kuburović je poručila da je Ministarstvo pravde na raspolaganju za svaku vrstu saradnje, kao i da je spremno za zaključivanje bilateralnih ugovora kojima će se na još bolji način regulisati pravna saradnja dveju zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Izvor: srbija.gov.rs