Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Višemilionska kineska investicija u Gornjem Milanovcu?


Predsednik opštine Milisav Mirković ugostio je prvu zvaničnu predstavničku delegaciju stranih investitora iz Kine, na čelu sa gospođom Ksia Ksiafang i gospodinom Gu Jingom

GORNJI MILANOVAC – Kako se bliži kraj izgradnji autoputa, sve je više potencijalnih investitora koji se otvoreno interesuju za lokaciju i mogućnosti koje nudi buduća industrijska zona “Srčanik” u Klatičevu, koja se prostire na oko 32 hektara površine.

Kineska delegacija u Gornjem MilanovcuPredsednik opštine Milisav Mirković ugostio je prvu zvaničnu predstavničku delegaciju stranih investitora iz Kine, na čelu sa gospođom Ksia Ksiafang i gospodinom Gu Jingom, generalnim i izvršnim direktorom poslovnog konzorcijuma privrednika iz Šangaja, koji su iskazali ozbiljno interesovanje da investiraju u industrijsku zonu Srčanik.

– Predstavnici delegacije iz Šangaja istakli su da imaju nameru da investiraju u izgradnju jednog modernog industrijskog parka. Početna površina planiranog parka bi bila oko 30 hektara, obuhvatila bi dvadeset do dvadesetpet proizvodnih pogona različitih veličina kao i centralni upravni, skladišni i distrubutivni prostor. Planirano je da se po okončanju prve faze zona dalje širi. Pogoni koji su planirani u prvoj fazi su: fabrika Led sijalica, školske galanterije, elektro motocikala, toplotnih pumpi i solarne javne rasvete – navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine.

Prisutno je i interesovanje delegacije investitora za lokalne proizvode zbog čega su, tokom svog prvog boravka u Srbiji ostvarili saradnju sa par, ne toliko poznatih, ali vrlo kvalitetnih privatnih preduzeća, uglavnom u proizvodnji hrane. Budući da investitore iz Kine interesuje prvenstveno kvalitet, a ne sama veličina brenda, to daje šansu i našim proizvođačima da na osnovu kvaliteta plasiraju svoje proizvode i ostvare perspektivnu poslovnu saradnju.

Zanimljivo je da kineski investitori imaju koncept centralizovane zgrade uprave, parking i prostora za ishranu u srcu industrijske zone iako u njoj treba da radi više nezavisnih kompanija. Na taj način se postiže bolje iskorišćenje zone i smanjuju troškovi svih kompanija koje bi u njoj poslovale.

Izvor: Informativna služba opštine Gornji Milanovac, moravainfo.rs