Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Više od 700 zagrebački osnovnoškolaca sudjelovalo u radionicama kineske kulture

Više od 700 zagrebački osnovnoškolaca sudjelovalo u radionicama kineske kulture


Prošlotjedni 4. Tjedan kineske kulture obilježio je rekordan broj osnovnoškolaca na radionicama kineskoga jezika i kulture u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu. Nešto više od 700 učenika iz sedam zagrebačkih osnovnih škola uključilo se u ovogodišnji program za djecu i mlade koji je ukl

Prošlotjedni 4. Tjedan kineske kulture obilježio je rekordan broj osnovnoškolaca na radionicama kineskoga jezika i kulture u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu. Nešto više od 700 učenika iz sedam zagrebačkih osnovnih škola uključilo se u ovogodišnji program za djecu i mlade koji je uključivao kinesku kaligrafiju, kineski jezik, likovne radionice izrade lampiona i kineskih bubnjeva te upoznavanje s popularnom kineskom društvenom igrom Go (Weiqi).

Sudjelovali su učenici osnovnih škola Matije Gupca, Izidora Kršnjavoga, S.S. Kranjčevića, Ivana Gundulića, kralja Tomislava, Grigora Viteza i osnovne škole Zapruđe.

Tjedan kineske kutlure (11. – 16. svibnja) započeo je otvorenjem izložbe kineskih slikara Kang Ronga i Zhang Weia kojima je ovo bio prvi posjet Hrvatskoj, a završio vikend radionicama kulture i jezika za djecu. Uz dječji dio programa i predavanja i radionice za građanstvo, dio programa bio je namijenjen studentima Sveučilišta u Zagrebu. Na Ekonomskom fakultetu održano je predavanje o poslovnoj kulturi u Kini, dok su se studenti Kineziološkog fakulteta okušali u kineskim borilačkim vještinama, taijiju i wing tzunu. Tjedan kineske kulture održava se svake godine u mjesecu svibnju i svojim posjetiteljima nudi niz besplatnih sadržaja namijenjen svim dobnim skupinama.

Izvor: ki.unizg.hr