Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

VIDEO: Kinezi predstavili plašt nevidljivosti

VIDEO: Kinezi predstavili plašt nevidljivosti


Pomoću ovog uređaja Kinezi demonstriraju "nestanak" mačke i zlatne ribice.Kineski znanstvenici sa Sveučilišta Zhejiang i Tehološkog sveučilišta Singapur, proizveli su novi uređaj za "savijanje svjetla" koji omogućuje da iz perspektive gledatelja neki predmet ili životinja doslovce nestanu kada ih se postav

Pomoću ovog uređaja Kinezi demonstriraju "nestanak" mačke i zlatne ribice.
Kineski znanstvenici sa Sveučilišta Zhejiang i Tehološkog sveučilišta Singapur, proizveli su novi uređaj za "savijanje svjetla" koji omogućuje da iz perspektive gledatelja neki predmet ili životinja doslovce nestanu kada ih se postavi iza njega, dok istovremeno možete vidjeti pozadinu.

Sustav funkcionira pomoću specijalno konstruiranog objekta sastavljenog od heskagonalnih staklenih elemenata pažljivo izrezanih pod određenim kutovima, a znanstvenik Zheng Bin stvaranje optičkog efekta nevidljivosti objašnjava ovako: "Svjetlo koje vide ljudi odbija se od objekta prije nego što dosegne naše oči. Otkrili smo da ukoliko možemo upravljati putanjom svjetla, doslovce možemo učiniti objekt nevidljivim".


Također je rekao kako to znači da su oni radili na tome da svjetlo zaobiđe objekt koji žele prikriti, no da ono još uvijek može doći do ljudskog oka.


Jedini nedostatak ove tehnologije zbog kojeg zasad neće biti primjenjiva za skrivanje tenkova ili svemirskih brodova je u tome što se gledatelj mora nalaziti točno na određenom mjestu u odnosu na objekt, odnosno pod određenim kutom, kao i uslijed nezgrapnosti staklenog uređaja, na čijem smanjivanju će poraditi u idućim istraživanjima.


Znanstvenici vjeruju kako će jednog dana biti u mogućnosti razviti tehnologiju koja će omogućiti da se objekti mogu sakriti bez obzira na to iz kojeg ih kuta gledate, što će već ozbiljno nalikovati na "cloaking device" uređaje iz Star Treka.

Izvor: vidi.hr