Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

"Victoriaoil" počela izvoz u Aziju - Srpsko ulje na tržištu Kine


Nakon prošle godine, kada je povećala prihode od prodaje za 41%, a izvoz zabeležio rast od 10,8 mil EUR, kompanija "Victoriaoil" nastavlja sa osvajanjem novih tržišta i širenjem u zemljama gde je već godinama prisutna. Uljara koja je deo poslovnog sistema "Victoria Group" probila se na tržište Kine, gde su r

Nakon prošle godine, kada je povećala prihode od prodaje za 41%, a izvoz zabeležio rast od 10,8 mil EUR, kompanija "Victoriaoil" nastavlja sa osvajanjem novih tržišta i širenjem u zemljama gde je već godinama prisutna. Uljara koja je deo poslovnog sistema "Victoria Group" probila se na tržište Kine, gde su realizovani prvi plasmani jestivog suncokretovog ulja i sirovog sojinog ulja.

Victoriaoil- Izvezli smo prvi kontingent flaširanog rafinisanog suncokretovog ulja u bocama od jednog i pet litara, koje su se preko našeg kineskog partnera našle u njihovoj maloprodaji. Izvezli smo i prvu isporuku sirovog sojinog ulja od 500 tona, uspešno savladavši sve izazove koje nosi transport ove vrste proizvoda na ovako udaljeno tržište. Uvek ističemo da su operativna efikasnost naše proizvodnje i njena tehnologija na najvišem nivou, a ovo je možda primer koji to najbolje ilustruje - izjavio je Nikola Vujačić, izvršni direktor i direktor operacija "Victoria Group".
Uz tradicionalno uspešan plasman rafinisanog suncokretovog i repičinog ulja, "Victoriaoil" u poslednje vreme beleži značajan porast tražnje za sojinim, a naročito suncokretovim lecitinom za potrebe konditorske industrije.
- Lecitin proizveden u našoj uljari nalazi se u slatkišima "Medele", "Pionira", "Soko Štarka", "Swissliona", ali i velikih evropskih konditora. Kvalitet proizvoda, bilo to rafinisano ili sirovo ulje, lecitin ili sačma, jeste ono na čemu uvek insistiramo - istakao je Vujačić. 
"Victoriaoil" najveći izvoz realizuje u zemljama u neposrednom okruženju, zatim Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Grčkoj i Albaniji, a na inostranom tržištu proda više od polovine ukupne proizvodnje. Godišnje preradi 230.000 tona suncokreta i 85.000 tona soje i uljane repice koje u najvećoj meri otkupljuje od domaćih poljoprivrednika, pretvarajući ih u gotove i polugotove proizvode. Zahvaljujući tome, ova kompanija je jedan od najvećih neto izvoznika u Srbiji.

Izvor: telegraf.rs