Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Verbić razgovarao sa delegacijom Kineske akademije društvenih nauka

Verbić razgovarao sa delegacijom Kineske akademije društvenih nauka


Ministar prosvete, nauke i tehnolškog razvoja dr Srđan Verbić sa saradnicima, razgovarao je 28. aprila sa delegacijom Kineske akademije društvenih nauka (KADN), koju je predvodio predsednik Vang Veiguang, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sbije. Razgovaralo se o unapređivanju saradn

Ministar prosvete, nauke i tehnolškog razvoja dr Srđan Verbić sa saradnicima, razgovarao je 28. aprila sa delegacijom Kineske akademije društvenih nauka (KADN), koju je predvodio predsednik Vang Veiguang, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sbije. Razgovaralo se o unapređivanju saradnje dve prijateljske zemlje u oblasti istraživanja i tehnološkog razvoja, a ministar Verbić je istakao da postoji veliki prostor, kao i potencijal za saradnju u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pored toga što postoji kompetentnost i kompatibilnost istraživačkih timova, prema rečima ministra Verbića, potrebno je povećati obim saradnje i razviti još bolje mehanizme za zajednička istraživanja i razmenu istraživača između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, sa čim su se složili predstavnici Kineske akademije društvenih nauka.

Pored predsednika KADN, delegaciju su činili generalni direktor Biroa za međunarodnu saradnju KADN dr Vang Lej, generalni direktor Instituta za evropske studije KADN prof. Huang Ping, zamenik generalnog direktora Instituta za sociologiju KADN prof. Sun Džuangdži, direktor Istraživačkog odeljenja, Kancelarija za opšte poslove KADN dr Džao Peiđi i zamenik direktora Odeljenja za evropu, Biro za međunarodnu saradnju KADN Si Sjuehua.

Radi unapređenja saradnje sa partnerskim ustanovama u ovom delu sveta, KADN planira da poseti zemalje centralne i istočne Evrope, kako bi se u budućnosti formirala mreža trusta mozgova, koji bi formulisali pravce i projekte za dalji razvoj celokupne saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Kineska akademija društvenih nauka ima važnu savetodavnu ulogu u kreiranju nacionalne spoljnopolitičke strategije koju donosi Državni savet, odnosno Vlada Narodne Republike Kine, a njen predsednik ima rang ministra.

Izvor: serbian.cri.cn